Българските зъболекари още не са получили достъп до списъците със

...
Българските зъболекари още не са получили достъп до списъците със
Коментари Харесай

Д-р Н. Шарков: Зъболекарите не знаят кои пациенти са заразени с COVID-19

Българските зъболекари още не са получили достъп до списъците със заразените с COVID-19, въпреки че от съсловната организация са изпратили писмо с аргументи за необходимостта от това. Някои от пациентите подвеждат във въпросниците, които отсяват рисковите от тях.

За това съобщи пред Радио София председателят на УС на Българския зъболекарски съюз (БЗС) д-р Николай Шарков.

До този момент 98-99% от изразилите желание стоматолози вече са ваксинирани. Първочално това са поискали 35-40 на сто от тях, но по-късно и други са декларирали съгласието си. След появата на коронавирусната пандемия българските зъболекари са се сблъскали с всички проблеми, характерни за всеки частен бизнес, подчерта д-р Шарков.

Само 6 дни след обявяването на извънредното положение - на 19 март 2020 г., БЗС е изпратил до членовете си инструкции за работа в условияна на COVID-19, които са валидни и до този момент. За един от първите месеци на 2020 г. стоматолозите, сключили договор с НЗОК, са получили 85% от средната заработка. Друга част от съсловието е получила еднократна помощ или по мярката 60/40.

Д-р Шарков напомни, че денталното здраве е част от общото здраве на човека. Българинът все още омаловажава грижата си за зъбите. В нормални условия (преди пандемията) само около 20% от нуждаещите се са ползвали услугите, които им се полага по здравна каса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19507  Забавените поради стихия ваксини дойдоха у нас Забавените поради стихия ваксини дойдоха у нас  Ваксинират личния състав от образователните заведения в Хасковско Ваксинират личния състав от образователните заведения в Хасковско  Ваксините против COVID-19 ще се верифицират Ваксините против COVID-19 ще се верифицират
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР