Български студент, научен изследовател в Прага, е обявен от чешкия

...
Български студент, научен изследовател в Прага, е обявен от чешкия
Коментари Харесай

Български студент изработи специални маски срещу коронавирус

Български студент, научен изследовател в Прага, е обявен от чешкия здравен министър за " герой на нашето време ". Поздравлението идва заради изработката на маски против коронавируса, предаде БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4456
Разпространяват ги благотворително за нуждаещите се в Европа. Маската е за многократна употреба, създадена е за седмица, вече е получила сертификат и се използва.

Чехия регистрира рекордно нисък ръст за 24 часа на новите заразени

" Маската е правена с 3D принтер, който използва технологията Multi jet fusion. Ако направите модел на маската с тази технология, можете да направите веднага прототип и да подобрявате дизайна в много кратък период от време ", разказа Александър Лазаров.

Екипътму има сключил договор с чешкото здравно министерство и цената на маската включва само разходите за производство - 22 евро.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4456  Меркел: Пандемията от COVID-19 е най-голямото тестване за Европейски Съюз от неговото учредяване Меркел: Пандемията от COVID-19 е най-голямото тестване за Европейски Съюз от неговото учредяване  Много здравни служащи в Истанбул, Измир и Анкара са инфектирани с ковид Много здравни служащи в Истанбул, Измир и Анкара са инфектирани с ковид  Киргизстан анулира тържествата за годишнината от своята гражданска война Киргизстан анулира тържествата за годишнината от своята гражданска война
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР