Броят на инфектираните с коронавируса в Швеция нарасна за денонощие

...
Броят на инфектираните с коронавируса в Швеция нарасна за денонощие
Коментари Харесай

Над 30 000 са болните от COVID-19 в Швеция

Броят на инфектираните с коронавируса в Швеция нарасна за денонощие с 466 и достигна днес 30 143 (301 заразени на 100 000 души). Починалите до момента носители на патогена в страната са 3679, включително 5 умрели през последните 24 часа. Това съобщиха шведските здравни власти, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8097
На интензивно лечение в кралството са 1842 болни с новия вирус. Властите заявяват, че епидемиологичната ситуация като цяло е стабилизирана.

Швеция искат да увеличи броя на медиците си в разгара на епидемията от новия коронавирус

Базовото репродуктивно число - средният брой здрави хора, които заразява един вирусоносител, е малко под 1. Шведското правителство препоръчва на гражданите да не се събират на групи над 50 души, а в повечето видове обучение да се използват дистанционни форми. В кралството не е наложена карантина, магазините и заведенията за обществено хранене остават отворени, напомня агенцията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8097  Възпаление на пръстите на краката е вероятен признак на COVID-19 Възпаление на пръстите на краката е вероятен признак на COVID-19  Във Финландия над 6300 станаха инфектираните с COVID-19 Във Финландия над 6300 станаха инфектираните с COVID-19  СЗО: Няма доказателства за разпространяване на COVID-19 посредством повърхности СЗО: Няма доказателства за разпространяване на COVID-19 посредством повърхности
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР