Броят на заразените с коронавируса в Русия се увеличи с

...
Броят на заразените с коронавируса в Русия се увеличи с
Коментари Харесай

Заразените с коронавируса в Русия се увеличиха с 10% за денонощие

Броят на заразените с коронавируса в Русия се увеличи с 4268 за последното денонощие и вече съставлява 47 121 във всички райони на страната. Това е ръст от 10 процента. Починалите за деня са 44, а от началото на епидемията - 405, съобщи националният оперативен щаб за борба с болестта, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5885
Отбелязва се, че 1935 от новите случаи (45,3 процента) са квалифицирани като контактни, които нямат симптоми, а останалите са привнесени от пътуващи хора. Близо половината от новите случаи - 2026, са регистрирани в Москва, където до момента има заразени 26 352-ма души общо.

Оздравелите до момента в цяла Русия са 3446. В Москва около 60 от оздравелите пациенти са станали донори на плазма, която да се използва за неговото лечение, предаде ТАСС. Донор на плазма може да стане всеки човек на възраст от 18 до 55 години, преболедувал коронавирусната инфекция и не страдащ от хронически заболявания. У донорите трябва да има и отрицателни резултати на изследванията за ХИВ и хепатит Б и С.

Почти половината от новите заразени в Русия са били без симптоми

В Санкт Петербург пък започна изплащането на компенсации на медицинските работници, заразили се новия коронавирус в резултат на оказване на помощ на болни от COVID-19, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В случай на зараза на медицински работник с коронавируса, той получава еднократна помощ в размер на 300 000 рубли. Ако заразата води до инвалидност, то той получава еднократна сума от 500 000 рубли. В случай на смърт, свързана с заразата с коронавируса, членове на семейството на медицинския работник, ще получат пропорционално еднократна сума в размер на 1 милион рубли.

Само в Санкт Петербург заразените са 137 медицински работници.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5885  Австрия има предпочитание да отвори границите си за немски туристи Австрия има предпочитание да отвори границите си за немски туристи  929 станаха доказаните случаи на COVID-19 у нас 929 станаха доказаните случаи на COVID-19 у нас  Над 10 000 инфектирани с новия ковид в Япония Над 10 000 инфектирани с новия ковид в Япония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР