Броят на заразените с COVID-19 в Португалия се увеличи с

...
Броят на заразените с COVID-19 в Португалия се увеличи с
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 в Португалия надхвърлиха 17 400, в Дания са над 6400, а в Нидерландия над 27 000

Броят на заразените с COVID-19 в Португалия се увеличи с 514 души за последното денонощие и достигна 17 448, съобщи здравното министерство на страната, цитирано от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5371
Починалите заразени се увеличиха от 535 до 567 за последния ден. В момента в болниците има 227 болни от COVID-19, като 218 от тях са в интензивни отделения. Оздравелите досега са 347 души. Най-много заболели има в северните части на страната. От 18 март в иберийската страна е въведено извънредно положение, което изтича на 17 април. На 10 април президентът Марселу Ребелу ди Соуса обяви, че ще предложи то да бъде продължено до 1 май. Вчера правителството обяви, че продължава затварянето на сухопътната граница с Испания до 15 май.

Португалия ще удължи извънредното положение до 1 май

В Дания общият брой на заразените вече достигна 6496 души. Починалите са общо 299, като за последното денонощие те са се увеличили с 14 души, предаде ТАСС. Заради епидемията правителството на Дания от 14 март затвори границите на страната за чужденци, а датчаните са призовани да не се събират на групи от повече от 10 души. Не работят училища, а държавните служители, които не изпълняват критичноважни задачи, от 13 март до 13 април бяха пратени да работят дистанционно. Сега в страната има великденска ваканция. Премиерката Мете Фредериксен вече намекна, че правителството не изключва възможност за постепенно вдигане на ограниченията след тази ваканция, ако случаите на зараза не продължават да растат. От днес заработи отново общественият транспорт. От утре се очаква отваряне на някои детски градини и училища.

Дания се готви за облекчаване на карантинните мерки

В Нидерландия броят на заразените нарасна с 868 за последното денонощие до общо 27 419, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Има нови 122 смъртни случая, като така общият брой на починалите в страната става 2945. От 6 април в страната се правят повече тестове. Програмата за тестиране се разпростира сега до хора с висок риск на тежко протичащ COVID-19, до здравните работници извън пределите на болниците, като например общопрактикуващи лекари, медицински сестри в старчески домове, и до хората със симптоми на грип и настинка. Заради заразата до 28 април са затворени училищата и културните и развлекателните обекти. Не работят спортните зали, кафенетата, баровете, ресторантите, студията за красота, масажните салони. На хората се препоръчва да работят дистанционно, да се движат на разстояние от 1,5 метра на улиците и в магазините и да не пътуват в чужбина, освен ако не е крайно необходимо, припомня ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5371  Масов тест за COVID-19 става най-лесно с фекални води Масов тест за COVID-19 става най-лесно с фекални води  В Италия позволиха някои минимални действия В Италия позволиха някои минимални действия  Има ли задоволително самун в рецесията и ще нарастне ли козунакът по Великден? Има ли задоволително самун в рецесията и ще нарастне ли козунакът по Великден?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР