Броят на заразените с новия коронавирус в света се е

...
Броят на заразените с новия коронавирус в света се е
Коментари Харесай

СЗО отчита рекорден седмичен брой новозаразени с коронавирус в света

Броят на заразените с новия коронавирус в света се е увеличил през миналата седмица с над 2,8 милиона души, което е най-високата стойност на показателя от началото на пандемията, съобщи ТАСС, като се позовава на разпространени днес данни от Световната здравна организация (СЗО).

Броят на смъртните случаи за седемте дни се е увеличил с почти 40 хиляди или с няколко хиляди повече, отколкото през предишната седмица, предаде БТА.

Към 25 октомври регистрираните заразени с новия коронавирус SARS-CoV-2 са над 42 милиона, а починалите от Ковид-19 са 1,1 милиона, се казва в информационния бюлетин на СЗО.

Особено бързо се увеличава заболеваемостта в европейския регион - над 1,33 млн. случая за седмицата. Към 25 октомври на Стария континент общо досега са се заразили 9,66 млн. души, а почти 271 хиляди са починали.

Тежката епидемична ситуация се запазва и в Северна и Южна Америка. Там за седмица са се заразили 884 хиляди души, а общият брой на случаите надхвърля 19,7 млн. За седемте дни са регистрирани почти 17 хиляди смъртни случаи, а общо броят им в региона от началото на пандемията е 626 хиляди.

В Югоизточна Азия през седмичните случаи са над 445 хиляди или близо 8,97 млн. общо. Там смъртните случаи надхвърлиха 140 хиляди, което е с 5,7 хиляди повече отколкото седмица по-рано.

В САЩ броят на заразените за седем дни е 436 хиляди, в Индия - над 370 хиляди, в Бразилия - над 153 хиляди.

По брой на смъртните случаи за седмица печалното първенство се държи от САЩ (над 5,4 хиляди). Следват Индия с над 4,5 хиляди, Бразилия с над 3,2 хиляди, Аржентина - над 2,6 хиляди и Мексико - също над 2,6 хиляди.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13959  Пик на болестта с ковид в Русия, маските са наложителни на публични места Пик на болестта с ковид в Русия, маските са наложителни на публични места  Голям брой смъртни случаи от ковид във Англия Голям брой смъртни случаи от ковид във Англия  Мелбърн излезе от съвсем четири месеца карантина Мелбърн излезе от съвсем четири месеца карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР