Бразилският здравен министър Нелсън Тайш е връчил днес оставката си,

...
Бразилският здравен министър Нелсън Тайш е връчил днес оставката си,
Коментари Харесай

Бразилският министър на здравеопазването подаде оставка след само няколко седмици на поста

Бразилският здравен министър Нелсън Тайш е връчил днес оставката си, предаде БТА, позовавайки се на съобщение на канцеларията на министъра.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8054
Това става по-малко от месец след назначаването му на поста и в момент, когато случаите на коронавирусна инфекция в страната нарастват. Тайш имаше разногласия с президента Жаир Болсонаро.

Бразилия и Мексико отбелязаха рекорден брой новозаразени с COVID-19 за денонощие

В последните дни Болсонаро настояваше за по-широко използване на хидроксихлорохин за лечението на болни от COVID-19, а Тайш беше против това, припомня Ройтерс. Второто разногласие между него и Болсонаро касаеше рестартирането на икономиката, станало с указ на президента, без да е бил консултиран министъра за това. Така миналата седмица беше разрешено отварянето на фризьорските салони и на спортните зали например.

Преди Тайш оставка подаде Луис Енрике Мандета, който също беше против широкото използване на хидроксихлорохин и не беше съгласен с Болсонаро по въпроса за отмяната на рестрикциите и карантината. И двамата подали оставка министри са лекари по образование.

Бразилия задмина Германия и Франция по брой заразени. До вчера в страната имаше повече от 200 000 потвърдени случаи на новия вирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8054  Лек спад на умрелите от COVID-19 в Италия за последното денонощие Лек спад на умрелите от COVID-19 в Италия за последното денонощие  Грузия разгласи, че ще анулира изключителното състояние на 22 май Грузия разгласи, че ще анулира изключителното състояние на 22 май  Затварят за 14 дни село Ясеновец поради растящия брой заболели от COVID-19 Затварят за 14 дни село Ясеновец поради растящия брой заболели от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР