Бразилия надхвърли прага от 5000 починали вследствие на новия коронавирус,

...
Бразилия надхвърли прага от 5000 починали вследствие на новия коронавирус,
Коментари Харесай

Бразилският президент за огромния брой починали от COVID-19 в страната му: И аз какво да направя?

Бразилия надхвърли прага от 5000 починали вследствие на новия коронавирус, след като вчера регистрира рекордните 474 смъртни случая за 24 часа.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6672
С повече от 5000 смъртни случая, причинени от COVID-19 - най-големия брой в Латинска Америка - Бразилия задмина официално обявеното от Пекин число на починалите в Китай.

Коронавирусът взе 5000 жертви в Бразилия

,,Броят на смъртните случаи ще продължава да нараства и ние трябва да бъде готови за това. Кривата на заразените ще набира височина, няма да се снишава``, заяви на пресконференция здравният министър на Бразилия Нелсон Тайш.

Заедно с министъра бе и президентът на страната Жаир Болсонаро, който на журналистически въпрос, касаещ броя на починалите, той предизвика вълна на възмущение и неодобрение сред обществото заради видната си незаинтересованост по проблема.

,,И какво от това? Съжалявам, но какво очаквате да направя? Да, аз съм Месияс, но не върша чудеса``, отговори Болсонаро, заигравайки се с второто си име, което е Месияс.

Потвърдените случаи на коронавирус в Бразилия са над 73 хиляди, но реалният им брой е значително по-голям от официалните цифри, тъй като страната с близо 210-милионно население е една от най-слабо активните в установяването на заразата. Според някои специалисти действителният брой на заразените може да е над 10 пъти по-голям.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6672  Инфлацията в Германия се забавила в допълнение през април Инфлацията в Германия се забавила в допълнение през април  Гърция чака туристи през юли Гърция чака туристи през юли  Имат ли права служащите при заразяване с COVID-19 на работното място? Имат ли права служащите при заразяване с COVID-19 на работното място?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР