Баневи ги бяхме обявили за издирване доста преди да бъдат

...
Баневи ги бяхме обявили за издирване доста преди да бъдат
Коментари Харесай

Шокиращо разкритие: Прокурор Иван Гешев огласи какво е намерено в килията на Банев и как арестантът е търсил закрила от руски лобисти

Баневи ги бяхме обявили за издирване доста преди да бъдат задържани. Ние сме осъществили определена процедура по издирване. Не се занимавам с екскурзиите на обвиняемите. Другият вариант беше да чакаме да си дойдат, ако те не си дойдат, щяхте да кажете „ Защо не ги задържахте във Франция “, като ги знаехте къде са. Това заяви в ефира на " Тази сутрин " зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„ Мислите ли, че ако нямахме доказателства, френският съд щеше да ги екстрадира? Господин Банев не може да предизвика съчувствие в мен, защото в кутията му за натурален сок преди дни беше намерен телефон. След като се изкара комуникацията, се вижда общуване с руски лобисти. Те му предлагат сформиране на евраазийска народна партия в България. Срещу това той иска политическо убежище за себе си и децата си. Т ова е предателство към собствената държава. Телефонът е намерен от съответните служители на министерството на правосъдието. Направена е експертиза. Това се е случило преди 10 дни ", заяви Гешев.

" Обещавана му е адвокатска защита пред европейския съд от руски адвокати. Медийна кампания в Русия. Обсъжда се организирана хибридна война. Даже и за медийна война се говори, дори е решено от кой роден журналист да започне всичко това ", разкри Гешев.

„ По делото има писмени доказателства за определените суми. Чакаме резултати от службите в Швейцария. Много неща са възможни, при положение, че той е имал телефон, дори и да си прехвърли парите ", заяви той.

" Днес ще уведомим госпожа Цачева за телефона. Ще види експертизите и благодаря на министерството на правосъдието, защото те са си свършили работата и са намерили конкретния телефон ", каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР