Аржентински учени разработиха серум против COVID-19, който успешно неутрализира вируса

...
Аржентински учени разработиха серум против COVID-19, който успешно неутрализира вируса
Коментари Харесай

Учени разработиха серум срещу COVID-19 от кръвна плазма на коне

Аржентински учени разработиха серум против COVID-19, който успешно неутрализира вируса в лабораторни условия, съобщава БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9551
Този метод блокира разпространението на вируса в човешкото тяло, като използва антитела от коне.

Ваксината срещу морбили, заушка и рубеола може да предпази от COVID-19

Серумът е получен чрез инжектиране на вирусен протеин в телата на животните, за които той е безобиден. Конете са способни да произведат големи количества антитела, които се извличат във вид на плазма.

Това позволява да се получат много по-големи количества ефикасен серум в сравнение с плазмата от оздравели пациенти. Успешните лабораторни резултати от прилагането на серума позволяват на учените да преминат към следващо ниво на клинично тестване.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9551  Затвориха английска касапница поради скок на болните от COVID-19 Затвориха английска касапница поради скок на болните от COVID-19  65-годишен мъж от село Ясеновец е следващата жертва на COVID-19 в област Разград 65-годишен мъж от село Ясеновец е следващата жертва на COVID-19 в област Разград  Шест нови случая на инфектирани с ковид в Разлог Шест нови случая на инфектирани с ковид в Разлог
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР