Аржентина съобщи, че не е изплатила 500 млн. д. по

...
Аржентина съобщи, че не е изплатила 500 млн. д. по
Коментари Харесай

Аржентина е изправена пред фалит

Аржентина съобщи, че не е изплатила 500 млн. д. по обслужването на дълга си, предаде Асошиейтед прес. Пропускането на плащането поставя началото на 30-дневен срок, след изтичане на който страната ще бъде обявена в дефолт, освен ако не се споразумее за преструктуриране на големия си външен дълг.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6075
Преди седмица правителството на президента Алберто Фернандес представи предложение за преструктуриране на задължения за близо 70 млрд. долара, включващо отсрочване на задълженията с три години и намаляване на лихвените плащания с 62 процента.

И Аржентина затвори границите си заради COVID-19

Аржентина ще използва периода, за да се опита да се договори с кредиторите да приемат предложението, което ще бъде в сила до 8 май. Ако кредиторите не приемат офертата (а поне три групи държатели на облигации заявиха, че няма да го направят - бел. АП), Аржентина официално ще бъде обявена в дефолт до края на май, съобщава БТА.

Това ще бъде вторият фалит на страната за две десетилетия.

Аржентина е в режим на задължителна карантина заради COVID-19 и още преди пандемията вече бе в рецесия, с висока инфлация и 35,5 процента от населението, живеещи в бедност.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6075  Доналд Тръмп подписа указа за прекъсване на имиграцията Доналд Тръмп подписа указа за прекъсване на имиграцията  Съединени американски щати регистрират 1738 нови жертви на ковид за денонощие Съединени американски щати регистрират 1738 нови жертви на ковид за денонощие  Южна Корея регистрира най-силното стесняване на стопанската система си от 2008 година Южна Корея регистрира най-силното стесняване на стопанската система си от 2008 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР