Американски учени определиха антителата срещу новия коронавирус, които помагат значително

...
Американски учени определиха антителата срещу новия коронавирус, които помагат значително
Коментари Харесай

Американски учени откриха кои са най-силните антитела срещу COVID-19

Американски учени определиха антителата срещу новия коронавирус, които помагат значително да се подобри състоянието на болните от COVID-19 в ранните стадии на болестта и да се предотврати риска от заразяване, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10707
Специалисти от медицинския център на Колумбийския университет в Ню Йорк, САЩ са успели да отделят антитела, които са най-активни спрямо новия коронавирус. " Смятаме, че пациенти, намиращи се в тежко състояние в продължение на дълго време са били изложени на въздействието на голям брой вирусни частици, което е позволило на имунната им система да изработи по-силна ответна реакция ", подчертава ръководитeлят на изследването, преподавателят по медицина в университета проф.Дейвид Ху. Резултатите от проучването на са публикувани в сп. " Нейчър ".

Учени разработиха ефикасна ваксина срещу COVID-19

Въпросните антитела могат да бъдат възпроизведени в големи количества под формата на лекарства от фармацевтични компании. Според учените полученият препарат ще може да се приема при лечение на пациенти в ранните етапи на COVID-19, както и за профилактика на заболяването дори и при възрастни хора.

Специалистите подчертават, че създаването на лекарство въз основа на антитела ще отнеме по-малко време от създаването на ваксина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10707  COVID-19 взе 572 жертви за денонощие в Южна Африка COVID-19 взе 572 жертви за денонощие в Южна Африка  Австралия с рекорден бюджетен недостиг Австралия с рекорден бюджетен недостиг  Белгия ще вкара обвързване за носене на маски и на открити публични места Белгия ще вкара обвързване за носене на маски и на открити публични места
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР