Американската биотехнологична компания Модерна (Moderna) съобщи в понеделник, че министерството

...
Американската биотехнологична компания Модерна (Moderna) съобщи в понеделник, че министерството
Коментари Харесай

Израел даде разрешение за употреба на ваксината на Модерна

Американската биотехнологична компания " Модерна " (Moderna) съобщи в понеделник, че министерството на здравеопазването на Израел е одобрило нейната ваксина срещу Ковид-19, предаде агенция Ройтерс.

От " Модерна " съобщиха, че израелското здравно министерство е запазило шест милиона дози ваксина, а първите доставки се очаква да започнат този месец.

САЩ и Канада вече дадоха разрешение за употреба на ваксината на " Модерна ", а Европейският съюз, Сингапур, Швейцария и Великобритания предстои да обявят решения относно използването на препарата.

Израел започна ваксинация на населението с бързи темпове още на 19 декември с ваксината, разработена от " Пфайзер " и " Бионтех ".

" Модерна " обяви в понеделник, че ще произведе най-малко 600 милиона дози от своята ваксина през тази година. Компанията работи по инвестиции и наемане на персонал, за да бъде в състояние да достави до един милиард дози от препарата през 2021 г.

Компанията е доставила около 18 милиона дози на САЩ в рамките на споразумение за 200 милиона дози от ваксината. " Модерна " е подписала споразумение и с правителството на Канада за 40 милиона дози, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17803  Над 20 000 инфектирани с COVID-19 и 543 смъртни случая в Бразилия Над 20 000 инфектирани с COVID-19 и 543 смъртни случая в Бразилия  Трети локдаун в Англия поради повишаване на случаите на COVID-19 Трети локдаун в Англия поради повишаване на случаите на COVID-19  1029 новозаразени с ковид у нас и още 157 умряли 1029 новозаразени с ковид у нас и още 157 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР