Албанските училища, кафенета, ресторанти и други обществени заведения ще останат

...
Албанските училища, кафенета, ресторанти и други обществени заведения ще останат
Коментари Харесай

Албания продължава ограничителните мерки до края на епидемията от коронавирус

Албанските училища, кафенета, ресторанти и други обществени заведения ще останат затворени, а ограниченията за социални и икономически дейности ще останат в сила до края на епидемията от коронавирус, съобщава здравният министър Огерта Манастирлиу, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3669
С това решение се продължават за неопределено време ограниченията, въведени в средата на март, които трябваше да свършат на 3 април. Здравното министерство съобщи за 16 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, с което общият им брой достигна 259 при население на страната 2,8 милиона.

Албания въведе режим на стихийно бедствие заради коронавируса

Само 79 от заразените са в болници и от тях само 4 се нуждаят от респиратор. Броят на смъртните случаи в страната достигна 15. Повече от половината заразени са в столицата Тирана.

Добрата новина е, че през последните 24 часа 15 пациенти са показали отрицателни резултати на тестовете за коронавирус, с което броят на оздравелите е достигнал 67.

Албания затвори границите си за чужди граждани и въведе 16-часов полицейски час и 40-часова забрана за излизане през уикенда. Супермаркетите, банките и някои служби са отворени само от 5 до 13 часа. На пенсионерите е забранено да излизат навън. В понеделник властите обявиха, че вече само един човек от семейство може да излиза за един час, за да купи храна или лекарства, след като се е регистрирал чрез мобилно приложение. Полицията е глобила над 2500 души за нарушение на ограничителните мерки.

Очаква се икономическият растеж на Албания тази година да бъде 2 процента, което е наполовина от първоначалните прогнози.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3669  Димитър Вучев за Румен Гечев: Днес цинизмът си има име и то е господин 3000 лева за $ Димитър Вучев за Румен Гечев: Днес цинизмът си има име и то е господин 3000 лева за $  Препоръчват пчелни артикули против вирусни инфекции Препоръчват пчелни артикули против вирусни инфекции  Близо 18 хиляди българи са изгубили работата си поради ковид Близо 18 хиляди българи са изгубили работата си поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР