Аз ще бъда първият гражданин на нашата страна, който ще

...
Аз ще бъда първият гражданин на нашата страна, който ще
Коментари Харесай

Израелският премиер: Ще се ваксинирам пръв

Аз ще бъда първият гражданин на нашата страна, който ще се ваксинира срещу COVID-19, това е казал израелският премиер Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, написа местният в. " Аарец ".

Днес на летище " Бен Гурион " (в централната част на еврейската държава) е кацнал самолет с първата партида от препарата, разработен от американския гигант " Пфайзер " и германската компания " Бионтех ".

По думите на Нетаняху той е искал да даде пример на своите съграждани и ще бъде първият човек в Израел, имунизиран срещу смъртоносно заболяване.

" Днес е прекрасен велик ден за нашата родина. Краят на пандемията се вижда. В същото време обаче ние трябва да продължаваме да спазваме правилата, въведени за ограничаването на разпространението на тази ужасна болест ", е посочил още политикът.

В сряда в Израел са пристигнали първите 200 000 дози от препарата. Количеството е било достатъчно за 100 000 души. Изданието посочи още, че страната е била подготвена за провеждане на масова ваксинация и разполагала със съответното оборудване.

" Аарец " в същото време допълни, че правителството на еврейската държава все още не е обявило план за масовата ваксинация.

Медията от близкоизточната страна написа още, че на 1 декември е започнал вторият етап от изпитанията на местната ваксина Brilife (от " бри " – първата част на думата на иврит " бриут ", означаваща " здраве ", ИЛ - първата и последната букви на името Израел и “Life " - " живот " на английски). За тестовете са били привлечени 960 души и се е очаквало те да привършват към края на тази година.

Третата фаза е била насрочена за началото на март и при евентуалното ѝ успешно преминаване се е очаквало Brilife да бъде пусната в масова употреба към лятото.

Израелският щаб за борба срещу разпространението на COVID-19 тази сутрин е публикувал данни за заболеваемостта в близкоизточната страна. От първия установен случай (на 21 февруари 2020 г.) са били регистрирани 348 968 носители на инфекцията, от които 1637 през изминалото денонощие. Починалите са били 2932(осем нови), а преборилите инфекцията - 331 131 (587 нови).

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16485  От през днешния ден в Черна гора се вкарва вечерен час От през днешния ден в Черна гора се вкарва вечерен час  Прокурори, следователи и правосъдни чиновници подаряват два апарата за плазмафереза Прокурори, следователи и правосъдни чиновници подаряват два апарата за плазмафереза  Борисов с горделивост: Целият свят употребява български ваксини Борисов с горделивост: Целият свят употребява български ваксини
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР