Авторитетният вестник Ню Йорк Таймс публикува резултатите от проведено проучване

...
Авторитетният вестник Ню Йорк Таймс публикува резултатите от проведено проучване
Коментари Харесай

Епидемиолози: Ето къде не трябва да ходите, за да не се заразите с COVID-19

Авторитетният вестник " Ню Йорк Таймс " публикува резултатите от проведено проучване сред 700 американски епидемиолози, които обявиха трите дейности, които, ако ги практикуваме, със сигурност ще се заразим с новия коронавирус.

Първият най-сигурен начин да се заразим с COVID-19 е ако отидем да ядем в ресторант. Според 75% от епидемиолозите храненето в ресторант е с най-висок риск да се инфектираме. Ако все пак сме решени да посетим ресторант, учените препоръчват да използваме външните тераси, ако заведението разполага с такива. Във вътрешността на ресторанта епидемиолозите съветват да спазваме дистанция и да седим с маска, освен в случаите когато пием или ядем.

Вторият начин за заразяване е ако присъстваме на сватба или погребение. Тук вероятността за инфектиране според 43% от епидемиолозите също не е малка, поради което препоръчват, ако ходим на някое от двете мероприятия, да спазваме социална дистанция и задължително да не тръгваме без маска.

Спортните и културни мероприятия са класирани на трето място сред 35% от тях. Епидемиолозите са на мнение, че тук рискът от заразяване е на средно ниво, но в никакъв случай не е за пренебрегване.

Като най-малко вероятните дейности да се заразите с коронавирус в проучването са посочени бягането в парка, разходките, срещата с ограничен брой приятели навън и пазаруването в супермаркети и аптеки.

В заключение епидемиолозите допълват, че активностите на открито са с най-малък шанс човек да се инфектира с COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16497  Кипър затваря моловете и заведенията за хранене, с цел да овладее пандемията Кипър затваря моловете и заведенията за хранене, с цел да овладее пандемията  Ето какво направиха в дом за възрастни в Свищов поради взрив на COVID-19 Ето какво направиха в дом за възрастни в Свищов поради взрив на COVID-19  Рискът от тежко заболяване от COVID-19 е седем пъти по-висок за здравните служащи Рискът от тежко заболяване от COVID-19 е седем пъти по-висок за здравните служащи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР