Автобусните превози като бранш са засегнати 100% от кризата. Това

...
Автобусните превози като бранш са засегнати 100% от кризата. Това
Коментари Харесай

COVID-19 смачка на 100% автобусните превози като бранш

Автобусните превози като бранш са засегнати 100% от кризата. Това каза пред БНР Петър Захариев, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9221
" Всички спряха, останаха съвсем малко автобуси, които изпълняват отделни линии, но това е много незначителна част " - така е изглеждала ситуацията по време на извънредните мерки.

Преди кризата от Централната автогара в София са потегляли около 260 автобуса, впоследствие са били сведени до 10-15, а сега са 80-90 до 100 автобуса дневно, поясни Захариев.

Още по-драстична е картината на общинско и областно ниво, където по думите на Захариев транспортът е „ все още в смачкан вариант “.

Хората все още се страхуват да пътуват, а предприятията работят в ограничен мащаб и това влияе върху капацитета на превозите.

Финансовата помощ за сектора работи „ много бавно, много мудно, кандидатстваш – поправят се документи, връщат се документи, процедурата е много мудна “, разказа Захариев.

Необходими са оборотни кредити, за да може да се рестартира браншът, коментира Петър Захариев.

Има решение на проблема - оптимизиране на републиканската транспортна схема, смята той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9221  Броят на инфектираните с COVID-19 в Норвегия доближи 8608 Броят на инфектираните с COVID-19 в Норвегия доближи 8608  18 нови случая на инфектирани в COVID-19 в Стара Загора 18 нови случая на инфектирани в COVID-19 в Стара Загора  Код здраве: Какво е да си доброволец във ВМА три месеца Код здраве: Какво е да си доброволец във ВМА три месеца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР