103 студенти от 14 университета пристигнаха в Бургас, за да

...
103 студенти от 14 университета пристигнаха в Бургас, за да
Коментари Харесай

Бургас бе домакин на най-мащабното математическо състезание в страната

103 студенти от 14 университета дойдоха в Бургас, с цел да се включат в тазгодишното издание на на Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ) – най-мащабното математическо съревнование за студенти в страната. Домакин бе СУ „ Св. Климент Охридски “, факултет по математика и информатика, със съдействието на МОН, филиал Бургас на Софийския университет, Фондация " ФМИ нововъведения и обучение " и Община Бургас.

Събитието откриха заместник-ректорът на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Стоян Шишков и проф. Мая Стоянова, декан на ФМИ на СУ, ръководител на организационния комитет.

19-членно жури от престижи в точните науки, имаше задачата да разгласи резултатите в самостоятелни и отборни класирания и класирания по висши учебни заведения.

НСОМ е съревнование по математика сред студенти от бакалавърски или магистърски стратегии и от 1974 година се провежда годишно от висшите учебни заведения в България. Олимпиада се организира с финансовата поддръжка на Министерството на образованието и науката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР