103-ма безработни от Монтанско ще бъдат наети за шест месеца

...
103-ма безработни от Монтанско ще бъдат наети за шест месеца
Коментари Харесай

Наемат над 100 безработни по програми в Монтанско

103-ма безработни от Монтанско ще бъдат наети за шест месеца по стратегии на общественото министерство. Заетостта е от 1 юни до 30 декември. Ще бъдат назначени 81 безработни на цялостен работен ден и 22-ма на 6-часов работен. Общата стойност на финансовия запас за възнагражденията и осигуровките им е 425 090 лева
Целевите групи, включени в програмата, са безработни младежи до 29 година, безработни над 50-годишна възраст, безработни без или с ниска степен на обучение, хора с увреждания, дълготрайно безработни лица, неактивни лица.
Анкета измежду работодателите от област Монтана демонстрира, че най-търсени са машинни оператори, икономисти, счетоводители, строителни служащи и други При експертите с висше обучение най-търсените квалификации са архитектура, строителство и геодезия, стопанска система, туризъм, общо инженерство,; електроника. Очертават се и потребностите на пазара на труда от експерти в региона на здравни грижи, индустриални технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло, обществена работа и консултиране, металообработване, машиностроене и металургия, за които в района има дефицит на фрагменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР