101-годишен италианец, роден по време на пандемията с испански грип,

...
101-годишен италианец, роден по време на пандемията с испански грип,
Коментари Харесай

101-годишен мъж, роден по време на пандемията с испански грип, се възстанови от COVID-19

101-годишен италианец, роден по време на пандемията с испански грип, която бушува в интервала 1918-1920, се възвърне сполучливо от новия ковид.

Според Си Ен Ен мъжът от Римини, прочут просто като „ господин П “, е постъпил в болница предходната седмица, само че е бил изписан в четвъртък.

Кметицата на града Глория Лиси го разказа като „ в действителност невероятен “ и съобщи, че неговият случай вещае „ вяра за бъдещето “. „ Г-н П се оправи. Семейството му си го води у дома. Бъдещето даже и на 101-годишните не е предначертано “.

Над 33 хиляди души в целия свят починаха от новия ковид. От тях над 10 хиляди са от Италия. Случаят с господин П е специфичен, защото, въпреки и вирусът да не дискриминира сред другите възрастови групи, негови жертви са най-вече възрастни или хора с към този момент съществуващи медицински проблеми.

С други думи, възрастните са изложени на по-голям риск и надлежно – би трябвало да се пазят повече. Ето за какво казусът на мъжа от Римини е толкоз впечатляващ.

Съвсем неотдавна Т едрос Аданом Гебрейесус , генералният шеф на Световната здравна организация, съобщи, че „ би трябвало да работим дружно, с цел да предпазим възрастните хора от вируса. Те са скъпи членове на нашите фамилии и общества, само че са изложени на по-висок риск от затруднения, свързани с COVID-19 ”.

За да ги предпазим, би трябвало да поддържаме безвредна физическа отдалеченост от тях. По този метод ще понижим шанса за разпространяване на инфекцията.

Източник: Си Ен Ен

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР