1000 тира и автобуси се готвят да блокират София за

...
1000 тира и автобуси се готвят да блокират София за
Коментари Харесай

Монитор: 1000 тира и автобуси блокират София! Посрещат лидерите на ЕС

1000 тира и рейсове се готвят да блокират София за срещата на върха сред водачите на Европейски Съюз и на Западните Балкани другата седмица. Така българските превозвачи и техните водачи са решили да стачкуват против новите европейски правила, които се приготвят по концепция на френския президент Емануел Макрон, написа " Монитор ".

Новите правила плануват водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от Европейски Съюз на водач да се заплаща по нормите за командировки на страната, в която е влезнал, да не се спи в кабините, а 45-часовата наложителна отмора на седмица да се изкарва в хотел и други

Българските управляващи застанаха единомислещо зад превозвачите. Кабинетът, всички партии в Народното събрание и президента предизвестиха, че новите условия на Европейски Съюз ще провокират рецесия в сектора.

Тировете ще стартират блокадата си на 17 май в 12.00 часа на обяд. Тогава превозвачите ще се съберат на входа на София – Цариградско шосе. Част от машините ще се насочат към резиденция " Бояна ", а друга към НДК, в случай че кметът Йорданка Фандъкова даде позволение.

По тава време ще се организира срещата сред държавните и държавните ръководители на страните членки от Европейския съюз и техните сътрудници от страните от района на Западните Балкани.

Срещата ще бъде ръководена от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който ще съставлява Европейски Съюз, дружно с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а министър председателят Бойко Борисов ще бъде хазаин. Темата на срещата ще бъде " Свързаност " – във връзка с превоз, енергетика и цифрова инфраструктура, обучение и други.

Всяка една от транспортните организации е поела ангажимент да обезпечи най-малко по 100 транспортни средства и индивида за мирния митинг против европейските правила.

Въпреки получената поддръжка от страната транспортният отрасъл е твърдо решен да излязат в центъра на София. " Протестът никога не е против българското държавно управление, желаеме да ни видят и чуят европейските водачи ”, съобщи ръководителят на АЕБТРИ Георги Петърнейчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР