1000 лв. глоба, 500 лв. за неимуществени вреди и малко

...
1000 лв. глоба, 500 лв. за неимуществени вреди и малко
Коментари Харесай

Глобиха жена, наклеветила доскорошната си свекърва в изневяра

 1000 лева санкция, 500 лева за неимуществени вреди и малко над 1 200 лева за направените разходи за юрист ще би трябвало да заплати старозагорка, която в телефонен диалог със сродница наклеветила досегашната си свекърва в невярност, осведоми " Монитор ". Решението е на състав на окръжния съд, който се произнесе по дело, гледано от областен арбитър и обжалвано от изгубилата го млада дама, съгласно която първата инстанция не е разискала правилно обстановката и е дала непростим превес на показанията от противниковата страна.

На втората инстанция обширно са тествани всички гласови и писмени доказателство по проблема от 13 октомври 2019 година, когато някогашната снаха на жалващата се, в диалог по телефона с етърва си декларирала буквално, че " вечер свекърва й изчаква подпийналият си брачен партньор да заспи и напуща жилището, с цел да изчезне в незнайна посока с чакащия я на улицата с автомобила си ухажор “. Разговорът е бил доказан както от етървата, по този начин и от някогашните свекърва и свекър, показана била и разпечатка от мобилния оператор.

Обстоятелствено  в протоколите на правосъдното съвещание са отразени усещанията от извършените очни ставки и дадените показания от двете страни в процеса. Категорично не е признато изказванието на ексснахата, че първоинстанционният съд не е изследвал генезиса на случилото се. Припомнено, е че засегнатата е желала обезщетение от 3 000 лева за претърпените премеждия от лъжата, само че е почетена сумата от 500 лева Съдията е отхвърлил като безпричинно настояването да се изследва за какво свекърът не се е заинтересовал от личността на любовника.

" Повдигнатите въпроси от отбраната във въззивната тъжба и в пледоарията за неналичието на конкретика, свързани с това кое е лицето, с което тъжителката скрито се срещала, кога, къде и по кое време се е случвало това, с цел да могат да се ревизират тези обстоятелства, окръжният съд смята за неуместни и голословни. В делото липсват каквито и да е данни в тази тенденция, откакто нито подсъдимата, нито тъжителката, нито свидетелката дават информация в тази тенденция “, акцентира съдът.

Малко по-надолу в протокола е маркирано още: " Казаното от подсъдимата …в диалога по телефона с …, че когато брачният партньор на тъжителката си пийне, тя го приспива и излиза и потеглят нанякъде с любовника си, несъмнено съставлява оповестяване на позорно събитие. Общоприето е, че брачната невярност е позорно събитие, с което се визира престижът, репутацията на тъжителката. Деянието е осъществено с директен умисъл  и с него са засегнати достойнството и достолепието на тъжителката. “ Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР