1000 лева глоба собственик на куче, което е причинило смъртта

...
1000 лева глоба собственик на куче, което е причинило смъртта
Коментари Харесай

1000 лева глоба за стопанин на кангал, убил териер във Варна

1000 лв. санкция притежател на куче, което е предизвикало гибелта на друго куче във Варна. Санкцията е наложена от кмета на регион „ Аспарухово ” и доказана от Районния съд.

Случаят е от 4 март предходната година и се разиграл на улица „ Искър ” в кв. ”Аспарухово ”. Мъж отглеждал две кучета порода кангал в дворното място на къщата си, където имали клетка, само че ги пускал и да се движат свободно в двора. Към 22.00 часа на посочената дата мъжът решил да отиде до лекия си автомобил, който бил паркиран на улицата пред дома му. Не се съобразил, че кучетата били пуснати свободни в двора, и при отваряне на входната врата едно от тях се промушило край него, излязло на улицата и се отдалечило, написа Дарик.

В това време в квартала жена разхождала на мотив кучето си – йоркширски териер. Появил се кангалът, който нападнал йоркито, захапал го и го занесъл пред дома на своя собственик, където го оставил. Малкото куче било още живо и било заведено на ветеринарен доктор, само че макар положените старания умряло в резултат на породените му пострадвания.

Последвалата инспекция посочила, че двете кучета порода кангал не са  били показани на ветеринарен доктор, не са били регистрирани и не са им били издадени паспорти, както и не са били въведени в Интегрираната осведомителна система на Агенцията по храните.

Актът на притежателя на кучетата акт е бил формиран на база инспекцията на Четвърто РПУ. Не е бил обжалван.

След подадена правосъдна тъжба против наложената санкция, при започване на тази година Варненският областен съд удостоверява наказателното разпореждане, откакто го приема за законосъобразно, вярно и обосновано.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР