1000 лева глоба и 3 месеца без книжка за шофиране

...
1000 лева глоба и 3 месеца без книжка за шофиране
Коментари Харесай

Предложение: Три месеца без книжка за шофиране в аварийната лента

1000 лв. санкция и 3 месеца без брошура за шофиране в спешната лента по автомагистралата. Това одобри на първо четене Транспортната комисия в Народното събрание. По предложение на Българска социалистическа партия депутатите от Транспортната комисия одобриха наказването за придвижване в спешната лента да се приравни с наказването за шофиране в насрещното платно.
По настоящия закон няма категорично упомената сходна санкция, разяснява началникът на КАТ Бойко Рановски. " Подкрепяме по този начин препоръчаните текстове, тъй като сега нямаме експлицитна глоба за извършител, който се движи в лентата за наложително прекъсване или стопира без да има съображение. В момента има един общ текст за погрешно придвижване по пътното платно, за което санкцията е 20 лв. или в случай че е с заплаха е от 20 до 100 лв. ", изясни той.
Според Рановски шофирането в лентата за наложително прекъсване е нарушаване, еднакво на карането в насрещното платно, защото поради придвижване в спешната лента са се случвали доста тежки катастрофи, осведоми " Дарик ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР