1000 лева е глобата за палене на огън в гората,

...
1000 лева е глобата за палене на огън в гората,
Коментари Харесай

МЗХГ: Глобата за палене на огън в гората е 1000 лв.

1000 лв. е санкцията за палене на огън в гората, припомнят от Министерство на земеделието, храните и горите. От ведомството още веднъж предизвестяват за заплахата от пожари вследствие високите температури.
Ръководството на Министерство на земеделието, храните и горите приканва всички да бъдат деликатни и да пазят горите от пожари. Изключително високите летни температури основават предпоставки за пораждане на произшествия в полските и горски територии. Всяко невнимателно деяние като изхвърляне на угарки на тревата или от прозореца на автомобила, палене на огън навън, оставяне на празни стъклени опаковки от храна и питиета след излет на открито, които работят като лупа, както и прехвърчане на искри от мотора при нахлуване на прибираща реколтата техника или коли на излет, може да провокира запалване, което да прерасне в пожар.
Трайно задържалите се екстремално високи температури улесняват неконтролируемото и бързо разрастване на сходни запалвания на големи територии, като могат да застрашат живота, здравето и имуществото на доста хора и да навлязат в горите и изпепелят задачите екосистеми в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР