100-тонен парен локомотив пристигна от Виена на пристанището в Русе.

...
100-тонен парен локомотив пристигна от Виена на пристанището в Русе.
Коментари Харесай

Уникален влак от Втората световна война пристига у нас

100-тонен парен локомотив дойде от Виена на пристанището в Русе. Той беше превозен с транспортен съд по Дунава, с цел да бъде предаден за цялостна реституция в София. Машината е създадена по време на Втората международна война, а след края й остава в някогашната Германска демократична република. През последните 20 години е експонат в жп музея във Виена, съобщи Нова тв. 

``
реклама

„ Локомотивът е от серията 50, създавана през далечната 1938 година Направени са над 3100 сходни влака. Днес са останали малко. Произвеждани са най-вече за войната. Мощността му е над 1620 конски сили. Когато е с цялостен бункер вода и въглища, тежи над 146 тона ”, сподели в ефира на „ Събуди се ” Веселин Рубчев, притежател на кораба, с който влакът е докаран в България. Въпросният кораб издържал на двойно по-голямо натоварване.

Около 1 милион лв. ще получи компанията, която ще реставрира локомотива. Очаква се в период от 9 месеца влакът да бъде подготвен.  

Още по тематиката гледайте във видеото.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР