100 селскостопански машини и около 300 души блокираха движението на

...
100 селскостопански машини и около 300 души блокираха движението на
Коментари Харесай

Земеделци блокираха пътя в района на фериботния комплекс Силистра - Кълъраш

100 селскостопански машини и към 300 души блокираха придвижването на тежкотоварни камиони в региона на фериботния комплекс Силистра – Кълъраш и намиращите се наоколо до него пристанища, където се разтоварва зърно от Украйна.

Към протестиращите от Силистренска област се причислиха и техни сътрудници от Разград, Търговище и Попово.

Участниците в митинга желаят страната да гласоподава срещу регламента, който разрешава безмитен импорт на земеделска продукция от Украйна, съобщи Даниела Димитрова, ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите от Крайдунавска Добруджа:

Поставени сме пред извънредно тежки условия, които дева устояваме. Конкурентоспособността ни е нула. Искаме да спрем украинския импорт. Ние произвеждаме продукция, която е със стандартите на Европа, които вършат нашата цена висока. От друга страна

ние сме изправени пред пролетна сеитба, която не можем да обезпечим. Не можем да осъществяваме никаква продукция, жътвата следва.



Ако зърнопроизводителите не вземат ограничения ще стигнат до нашето равнище, да сме неглижирани от страната в последните 8 години, предизвести Димитричка Търпанова от Добруджанския овощарски съюз:

" В момента нашите заводи са запълнени със замразени плодове, които не могат да продадат. Имаме малини, имаме череши – с огромен тонаж, тъй като европейските преработватели си закупиха суровината от Украйна ".

Дадена бе поръчка на 7 април локалните земеделци да поддържат с наличие митинга на сътрудниците си в Румъния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР