100 млн. лева са необходими за справяне с наводненията във

...
100 млн. лева са необходими за справяне с наводненията във
Коментари Харесай

Кметът Портних: 100 млн. лева са необходими за справяне с наводненията във Варна 


100 млн. лв. са нужни за справяне с наводненията във Варна. Това сподели кметът на Варна Иван Портних на ексклузивен брифинг през днешния ден. Колектор за дъждовната вода Битоля-Пирин, който да бъде обособен от битовия, ще защищава централната част от бедствия при интензивни превалявания, изясни кметът. Реализирането на плана възлиза на стойност 100 млн. лв., осведоми chernomore.bg

По думите му казусът с подземните връзки в наводнените региони е от години, защото инфраструктурата е доста остаряла.Интензитетът на преваляванията от през вчерашния ден е подобен с този от нещастието в Аспарухово преди четири години, изясни още Портних. От 75 до 160 л. на кв. м. е количеството на падналия дъжд за по-малко от два часа.

Прелели шахти са повода подлезът на ул „ Шипка “ да се трансформира в канал, казусът с отводняването там е поради битовия колектор, стана ясно още на конференцията. Земни маси са били отнесени на доста места от разграничителните линии по булевардите. Работни групи към този момент разчистват наносите. Днес ще се вършат и инспекции за проводимостта на шахтите. Отнесената асфалтова настилка в новоремонтираните сектори ще бъде възобновена за сметка на компаниите реализатори, увери кметът.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР