100 милиона души ще достигне броят на заразените с коронавирус

...
100 милиона души ще достигне броят на заразените с коронавирус
Коментари Харесай

СЗО очаква 100 млн. заразени с COVID до края на януари

100 милиона души ще доближи броят на инфектираните с ковид до края на януари, само че имунизациите имат капацитета да бъде овладяна пандемията.

Това съобщи шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, представен от "Синхуа ".

Повече от два милиона души са умряли от COVID-19 в целия свят.

Той смята създаването и одобряването на безвредни и ефикасни ваксини по-малко от година след появяването на нов вирус за зашеметяващо научно достижение и източник на вяра.

Понастоящем имунизацията против COVID-19 върви допълнително от 50 страни, сподели Тедрос, само че съвсем всички, са страни с висок или междинен приход.

"Трябва да работим дружно като едно световно семейство, с цел да осигурим незабавното и равноправно стартиране на имунизациите ", сподели той.

Шефът на СЗО също акцентира, че имунизациите допълват, само че не заменят главните ограничения за публично здраве.

Според последните данни на СЗО, към четвъртък има 95 612 831 доказани случая на COVID-19 и 2 066 176 смъртни случая в целия свят.

Световната здравна организация (СЗО) и Пекин са можели да работят по-бързо, когато COVID-19 за пръв път се появи в Китай, заключи по-рано този месец група, проверяваща световната битка с пандемията.

Във втория си отчет Независимият панел за подготвеност и отговор на пандемията съобщи, че оценка на "хронологията на ранната фаза на болестта демонстрира, че имаше капацитет да се работи по-бързо във връзка с ранните признаци ".

COVID-19 беше засечен за първи път в централния китайски град Ухан в края на 2019 година, преди да се популяризира стремително оттатък границите на Китай, с цел да сътвори световен безпорядък, струвайки повече от 2 млн. живота и удряйки тежко стопанските системи.

Припомняме, че в това време основният медицински консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, Антъни Фаучи удостовери в четвъртък, че Съединени американски щати ще останат член на Световната здравна организация (СЗО).

В сряда Байдън подписа изпълнителна заповед, с която анулира решението на администрацията на Тръмп да се отдръпна от СЗО.

Съединени американски щати ще изпълнят финансовите си отговорности към СЗО и ще спрат да отзовават чиновници, работещи с организацията.

Той също по този начин разгласи, че Байдън евентуално ще подпише инструкция за желанието да се причисли към самодейността COVAX, която има за цел да обезпечи отмерено систематизиране на коронавирусната ваксина по целия свят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР