100-хиляден град няма вода – това е сериозно основание за

...
100-хиляден град няма вода – това е сериозно основание за
Коментари Харесай

Политологът доц. Смилов: Случаят „Перник“ е сериозно основание за политическа криза

100-хиляден град няма вода – това е съществено съображение за политическа рецесия. Това съобщи пред БНР политологът доцент Даниел Смилов.
„ Много мъчно може да се смъкна политическият аспект от протичащото се. Нещата могат да ескалират не толкоз поради опозицията, а просто поради нерешимостта на казуса “, разяснява той.

Според него прокуратурата търси метод да излезе от имиджа си, че работи като „ чадър “ или много благосклонно към ръководещите.

„ Кризата в Перник е доста остра. Може би тя в този момент стартира. Тепърва ще виждаме действителните измерения на този скандал. Може би е малко рано да се вършат прогнози.

Кризата в този момент стартира с такава мощ, тъй като тя очевидно беше отлагана с няколко месеца, да минат локалните избори, беше потулена и в този момент избухна в един вид, който е много неконролиран “, счита Смилов.

По думите му рецесията в Перник има два аспекта. По-важният е политическият – който е сериозен неуспех на ръководството във водния бранш, счита политологът. Той е безапелационен, че тук виновността е политическа, само че не е еднолична на министър Нено Димов:

„ Става дума за сбъркана политика на цялото държавно управление в този бранш. Това се удостоверява от обстоятелството, че сходни на обстановката в Перник проблеми пораждат и по други места в страната. Обяснението не е единствено климатични или естествени аргументи. Нещо там е съществено сбъркано, има политическа виновност, за която би трябвало да се понесе и сериозна политическа отговорност “, сподели още той.

" Министър Димов беше знак на вид политика, която ГЕРБ водят във водния бранш, която дава огромен приоритет на бизнес ползите и не толкоз сериозна отбрана на други съображения, като екологични или базови права на хората ", означи доцент Смилов.

Според него обаче не трябва да се стига до обстановка, в която всички управнически и политически проблеми стигат до прокуратурата и оттова да чакаме решение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР