100-годишният ветеран от Втората световна война Том Мур, който миналата

...
100-годишният ветеран от Втората световна война Том Мур, който миналата
Коментари Харесай

100-годишният ветеран Том Мур е в болница с COVID-19

100-годишният деец от Втората международна война Том Мур, който предходната година се прочу, събирайки милиони долари подаяние за английската здравна система, е признат в болница с COVID-19. Новината заяви в „ Туитър “ неговата щерка Хана.

„ През последните седмици татко ми се лекуваше от пневмония, само че преди няколко дни даде позитивен резултат на теста за ковид. Той се нуждае от помощ за дишането, само че не е в реанимация “ – написа Хана в обществената мрежа.

„ Лекарите поставят огромни грижи за него и съм сигурна, че в болничното заведение Бедфорд ще създадат всичко належащо “ – прибавя дъщерята на Том Мур.



През април 2020 година капитанът събра над 40 милиона $ за английската здравна система, извървявайки 100 обиколки на своя двор по случай стотния си рожден ден.

Акцията му провокира голям интерес и Мур получи над 125 000 картички за рождения си ден, в това число от принц Уилям, Кейт Мидълтън, футболиста Хари Кейн и кралица Елизабет.

През юли ветеранът получи рицарско звание от кралицата на поляната в замъка Уиндзор.

Сър Том Мур е роден в Йоркшир. По обучение е строителен инженер, а през Втората международна война служи в Индия, Индонезия и Англия. След като брачната половинка му умира през 2006 година, той се реалокира да живее при фамилията на щерка си Хана в Бедфордшър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР