100-годишна обитателка на дома за възрастни хора в Йоркшир моли

...
100-годишна обитателка на дома за възрастни хора в Йоркшир моли
Коментари Харесай

100-годишна от Йоркшир моли за прекратяване на изолацията

100-годишна обитателка на дома за възрастни хора в Йоркшир моли за преустановяване на изолацията поради Covid. Франсис Хийтън споделя, че 90 000 души могат да се съберат на фестивала в Лийдс, само че единствено едно от децата й може да я посети - написа The Guardian.
Франсис Хийтън съобщи, че „ правата на индивида и равенството въобще не са в ред “. 240 000 души са подписали петиция с искане за нов закон за преустановяване на изолацията за жителите в домовете за възрастни хора. Но обществените служащи нехаели, налагали свои си лични по-строги ограничения и отказвали да следват рекомендациите на държавното управление за улеснение на визитите. Петицията е озаглавена: „ Моля, позволете ми да прегърна фамилията си, преди да е станало прекомерно късно! “.
Правителствените инструкции са, че всеки резидент в дом за възрастни в Англия може да има безграничен брой гости, които ще могат да посещават роднините и околните си постоянно, в случай че показват документ от негативни проби. Друг вид е те да излъчат един родственик - снабдител на съществени грижи, който ще се подлага на постоянни проби и ще върви при възрастния човек когато и да е когато е нужно и желае.

Стотици фамилии ще стачкуват в Уестминстър тази седмица поради рестриктивните мерки на достъпа на възрастните до техните близки и поради това, че липсват закони, уреждащи правата за посещаване 18 месеца след локдауна. Протестът, проведен от акцията „ Права за жителите “, ще бъде воден от артиста Рути Хеншал, чиято майка Глория умря неотдавна, изолирана в старешки дом, където са били позволени единствено „ визити до прозореца “.
„ Казвам се Франсис “, написа Хитън в протесното си писмо до медиите. „ Навърших 100 години през март. След 18 месеца локдаун и цялостна изолираност от външния свят единствено на щерка ми към този момент е позволено да ме посети. Но другата ми щерка и синът ми не са позволени. Но 90 000 души могат да посетят фестивала в Лийдс. Правата на индивида и равенството въобще не са в ред. "
Дъщеря й, Линда Барли, сподели: „ Мога да отида да пия кафе в Sainsbury's с нея, само че брат ми и сестра ми не могат да я посетят. Майка ми плаче по телефона. Иска пресен въздух и извършения. Това е безусловно ужасяващо. "
Протестът идва на фона на растящия като лавина яд, че държавните оферти за промяна в обществените грижи тази седмица няма да оказват помощ с нищо за непосредствената рецесия в домовете за възрастни, в които изтощеният личен състав преднамерено затруднява обезпечаването на достъп на посетителите. Джени Морисън, съосновател на акцията „ Права за жителите “, съобщи: „ Някои хора заплащат 8000 лири на месец за такси и нямат право да вземат решение кой да влезе в дома им. Смятаме, че в случай че обществените грижи бъдат реформирани, измененията би трябвало да включват и правата на хората в домовете за грижи и отговорностите на хората, които се грижат за тях. "
Междувременно светът осъмна в неделя с тревожната вест, че в Мелбърн против протестиращите срещу новите драконовски ограничения на държавното управление в Австралия поради вилнеещия делта-вариант на Коронавирус, полицията е пуснала сълзотворен газ и са аресутвани над 240 души.  
Хиляди полицейски чиновници бяха изпратени за противопоставяне на митингите против локдауна в Сидни и Мелбърн, написа Sky news. Австралия записва 1882 нови заболели от COVID-19 в събота и 7 смъртни случая. Във връзка с набиращия скоростно разпространяване делта-вариант, държавното управление стегна злокобно ограниченията в страната. Заедно с полицейските чиновници, против протестиращите в Сидни бяха хвърлени служители на реда от звеното за битка с безредиците, пътни патрули и детективи. Арестуваните там са 32-ма.
Ограниченията за блокиране на Австралия във Виктория, Нов Южен Уелс и Канбера ще останат, до момента в който най-малко 70% от хората на възраст над 16 години не бъдат изцяло имунизирани, оповестява Sky News. Австралия е записала съвсем 85 000 случая на ковид и 1145 смъртни случая от началото на пандемията.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР