100-годишна африканска костенурка се събра със семейството си, след като беше спасена от канал, твърдят служители

...
100-годишна африканска костенурка на име Бисквит се събра отново със
Коментари Харесай

100-годишна африканска костенурка на име Бисквит се събра отново със семейството си, след като беше спасена от канал, според Parish of Ascension в Луизиана.

Местен екип за контрол на животните спаси костенурката в сряда, след като офисът на шерифа я откри "в беда" в канал Ню Ривър, разположен между Батън Руж и Ню Орлиънс, се казва в публикация във Facebook от енорията.

Офицерите за контрол на животните Кърт Трепание и Изреал Милет „ограничиха по хуманен начин, натовариха в камиона и безопасно транспортираха“ Бисквита до енорийския приют за животни Cara’s House-Ascension Parish, се описва подробно в публикацията.

Костенурката беше оставена за три дни в къщата на Кара. Ако собственикът не го поиска до три дни, то щеше да бъде дадено за осиновяване, но събирането на Бисквит със семейството му не отне много време.

Бисквитката беше спасена от Animal Control в Ascension Parish, Луизиана. Бисквита беше спасена от Animal Control в Ascension Parish, Луизиана. Енория Възнесение

Приютът сподели във Facebook снимки и видео от срещата със собственика си Ламойн Хауърд в сряда. „Щастливи сме да съобщим, че Бисквит се събра със семейството си! Това момче е на 100 години“, се казва в публикацията.

Под публикацията Хауърд благодари на приюта за животни за помощта да „върнем нашата Бисквита у дома“. Костенурката беше избягала, след като „вятърът и дъждът... отвориха задната ми порта и счупиха резето“, според Хауърд.

Видео на страницата на приюта във Фейсбук показва как вековната костенурка бавно върви пред собственика си към пикапа на Хауърд.

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 21 АВГУСТ: Мъжката гигантска панда Xiao Qi Ji се излежава в заграждението си, преди да яде ледена торта за третия си рожден ден в Националния зоопарк Смитсониън на 21 август 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Това е последната година, в която Националният зоопарк празнува рождените дни на трите гигантски панди, Мей Сянг, Тиен Тиан и Сяо Ци Джи, тъй като те трябва да се върнат в Китай по-късно през 2023 г., без да се очаква да бъдат заменени. (Снимка от Anna Moneymaker/Getty Images) ВАШИНГТОН, окръг Колумбия – 21 АВГУСТ: Мъжката гигантска панда Xiao Qi Ji се излежава в заграждението си, преди да яде ледена торта за третия си рожден ден в Националния зоопарк Smithsonian на 21 август 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Това е последната година, в която Националният зоопарк празнува рождените дни на трите гигантски панди, Мей Сянг, Тиен Тиан и Сяо Ци Джи, тъй като те трябва да се върнат в Китай по-късно през 2023 г., без да се очаква да бъдат заменени. (Снимка от Anna Moneymaker/Getty Images) Анна Мънимейкър/Гети изображения

„Казах на жена ми тази сутрин (сряда), че ще го поправя в неделя и дотогава ще е добре“, написа Хауърд под публикацията, добавяйки: „Бисквита имаше други планове“.

CNN се свърза с Хауърд за коментар.

Ашли Р. Уилямс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР