100 евро глоба ви грози, ако шофирате по джапанки в

...
100 евро глоба ви грози, ако шофирате по джапанки в
Коментари Харесай

Ако ходите до Гърция: Оставете джапанките в багажника или ще съжалявате

100 евро санкция ви грози, в случай че шофирате по джапанки в южната ни съседка. А повода е, че този вид обувки ви пречат да реагирате съответно в сериозен миг.

В параграф 2 на член 13 на гръцкия Правилник за придвижване по пътищата се показва, че " лидерът на всяко транспортно средство е задължен да има цялостна независимост на придвижване, с цел да прави свободно нужните маневри ".



Друга санкция, която ще ви изненада, се отнася до навика на доста водачи да слизат от автомобила си без да ревизират дали откъм гърба ги следва различен автомобил, или мотоциклет. Неприятни пътни произшествия могат да зародят и в случай че вратите са оставени отворени за дълго време, защото те може да не бъдат видяни в точния момент от водачите на преминаващите транспортни средства, написа " Труд ".

В чл.30 (Отваряне на вратите на транспортното средство) от Кодекса за придвижване по пътищата, се показва, че „ се не разрешава на всеки да отваря или оставя вратите на транспортното средство отворени, или да влизат/излизат от нея, в случай че преди този момент не се уверят, че дейностите им не основават заплаха за участниците в придвижването “.



Глобата за тези нарушавания е 40 евро.

Друга санкция от 200 евро ви дебне, в случай че се опитате да преминете през пунктовете за пътни такси без да платите и ги заобиколите. Констатирането на нарушаването се прави от полицейски органи, според наредбите на член 104, алинея 4.

Накратко - с цел да се радвате на щастлива отмора, спазвайте разпоредбите. Иначе съществува действителен късмет да " изгорите " с една солена сума.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР