100 души строят сцената в НДК, която пресъздава Парижката опера

...
100 души строят сцената в НДК, която пресъздава Парижката опера
Коментари Харесай

Тонове декори и смяна на 230 костюма: НДК се превръща в Париж за "Фантомът на операта"

100 души строят сцената в НДК, която пресъздава Парижката опера в шедьовъра на сър Андрю Лойд Уебър световноизвестния мюзикъл " Фантомът на операта ".

Издигат стотици тонове декори, техника, атрибут за една от най-мащабните продукции, идвали в миналото у нас. Участниците сменят над 230 костюма, в постановката има 22 смени на подиуми, 281 свещи, 250 кг изсъхнал лед и 10 машини за мъгла и пушек.

„ Това е емблематична роля. Актьори от всички краища на света мечтаят да изиграят Фантомът. В театъра има такива може би 4 или 5 шоу продукции - които всички разпознават, и „ Фантомът “ е една от тях “, разяснява артистът Надим Нааман, който влиза в емблематичната роля.

''Фантомът на операта'' прави своя дебют в България със седем представления у нас

„ Това е роля, за която бленувам от 10-годишна. Пея и танцувам от 8-годишна “, споделя Джорджа Уилкинсън, която влиза в ролята Кристин.

„ Започнах да бленувам за тази роля преди 10 години. Тогава играех ролята на Раул и си сложих за цел някой ден да съм Фантомът. И по този начин - един ден режисьорът ми се обади да ми предложи основната роля. Имах една година да се приготвя “, споделя Надим Нааман.

“Наистина доста неща се случват на сцената. Тази роля е доста изискваща, Трябва да можеш да танцуваш, да играеш, да пееш, и то на доста високо равнище. Но провокациите доста ми харесват “, показва Кристин.

Тази вечер е втората премиера на втората част на бродуейския мюзикъл

„ Като погледнете героя, по пътя си той прави доста непростими неща, той е палач, държи се неприятно с Кристи и я манипулира, Но мисля, че той се показва като дете. В него има една ранимост. Той прекарва целия си живот в самотност, по този начин и не се научава да живее и когато се ядоса, става по детски уязвим. Това разбиране е публикувано измежду публиката ни по целия свят - че в случай че се държим неприятно с някои хора, те няма да се държат по допустим или безвреден метод с останалите “, изяснява Нааман.

Ед Шийрън и Адел заемат надлежно 17-то и 22-ро мясти

„ Да, той прави ужасни неща, само че най-после съвсем можеш да му простиш, тъй като виждаш какъв брой болежка е понесъл в предишното си “, добавя Джорджа Уилкинсън.

Представленията на " Фантомът на операта " в Музикалния спектакъл са разпродадени със седмици напред

Във всяко зрелище вземат участие над 130 души. " Фантомът на операта " ще се играе в цели 14 представления в границите на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР