100 души ще бъдат наети в община Ружинци по програма

...
100 души ще бъдат наети в община Ружинци по програма
Коментари Харесай

Сто младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

100 души ще бъдат наети в община Ружинци по стратегия за младежка претовареност. Така безработицата измежду младежите до 29 годишна възраст ще бъде сведена до най-малко, разяснява кметът Александър Александров. Той добави, че в програмата ще бъдат обхванати 90% от младежите, които дават отговор на изискванията да бъдат включени в нея. Предвидени са и запаси. Утре ще бъдат подписани договорите и от петък младежите стартират работа.
"Младежите са от съвсем всички обитаеми места в общината, като се изключи село Динково, където няма регистрирани безработни, отговарящи на критериите за предопределение. Първият им работен ден ще е петък, а на 18–и януари ще подпишат своите контракти с Общината като техен шеф. Наетите по програмата ще бъдат общи служащи. Ще извършват задания, свързани с общественополезни дейности- поддръжка на гробищни паркове, улици, тротоари, площади, общински здания и парцели “- сподели кметът Александър Александров.
В края на предходната година бяха удължени с още осем месеца и договорите на 153-ма души в общината, които бяха наети по стратегия "Работа ". Тя стартира пилотно предходната година в общини с висока безработица от Северозапада./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР