100 дръзки проекта за “откачени” къщи ще получат по 100

...
Коментари Харесай

Airbnb ще финансира 100 проекта за щури обиталища


100 дръзки плана за “откачени” къщи ще получат по 100 000 $ от Airbnb (снимка: CC0 Public Domain)

Какво ли не се предлага чартърен в Airbnb и по никакъв начин не липсват необикновени ваканционни къщи. Сега обаче компанията, една от емблемите на новата цифрова стопанска система, е решила да се разгърне в туристическата си активност: компанията започва конкурс за набиране на най-странните, луди, шантави и щури хрумвания за ваканционни домове. От тях ще бъдат определени 100, които по-късно ще получат финансиране за създаване.

Състезанието включва фонд от 10 милиона щатски $ за финансиране на 100 от „ най-лудите “ хрумвания. След като бъдат издигнати, „ лудите “ обиталища ще бъдат давани чартърен и включени в по този начин наречената категория „ OMG “ на Airbnb – секция, където се оферират чартърен допустимо най-необичайните жилища.

„ От през днешния ден всеки с ексцентрична концепция може да подаде заявление “, обясниха от Airbnb. „ Сто души с най-щурите хрумвания ще получат по $100 000, с цел да създадат своите творения вероятни и в последна сметка да бъдат резервирани. Идеите ще бъдат оценени от експертна група по тяхната автентичност, изпълнимост, преживяването, което пространството би предоставило на гостите, и резистентност “.
още по темата
В журито на плана влизат Кристи Улф, която е известна с проектирането на „ странни “ домове, архитектът Коичи Такада, Брус Вон от Airbnb и авторитетният интериорен дизайнер и фешън гуру Айрис Апфел.

Airbnb услужливо посочи някои образци какви дизайни счита за „ уместно луди “, с цел да въодушеви претендентите в състезанието. Едно такова жилище е дребната къща „ Жълтата подводница “ („ Yellow Submarine “), която се намира в Нова Зеландия. Очевидно планът препраща към Бийтълс, наподобява доста достоверен, само че в действителност е гениално автентично откритие, направено от остарял силоз за зърно и куп рециклирани материали. Интериорът е относително необятен и вътре могат да спят до четирима души, като има и дребна външна тераса.

Друг образец е „ Големият картоф “ в Айдахо (Big Idaho Potato Hotel) – хотел, основан от Кристи Улф през 2019 година, трансформирайки един необработен рекламен картоф с тегло шест тона (5443 кг) в неповторимо жилище. Обитаемата празнина преди този момент е била употребена като склад за предпазване на стока, само че в този момент включва място за спане и няколко столчета.

Всеки, който има концепция за ексцентрично жилище, може да кандидатства за финансиране, като показа своя план до 22 юли на страницата на. Всяка концепция би трябвало да е осъществима и да може да премине строителни инспекции. Освен това планът ще би трябвало да бъде приключен до август 2023 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР