100 деца са заразени с хепатит А, като най-много са

...
100 деца са заразени с хепатит А, като най-много са
Коментари Харесай

Родители искат спиране на ромите от училище в Раковски - заради хепатит А

100 деца са инфектирани с хепатит А, като най-вече са случаите в ОУ " Христо Смирненски ". Затова родители се заканват, че ще спрат да пускат децата сина учебно заведение.
Причината е зараза, популяризирала се от ромската махала. От предходната година има случаи, настояват родители пред Нова телевизия.
Пращаме си децата на учебно заведение с предизвестия да не си пипат устата, да си мият лицето, сподели една от майките. Имало случаи и в детска градина.
Досега институциите не вършат нищо, оплакаха се родителите. Те публично желаеха да се ограничи достъпът на роми до детските градини и учебните заведения.
Кметът на Раковски Павел Гуджаров пък сподели, че са осъществени дезинфекции и се ликвидирали противозаконни сметища. Постарахме се да дезинфекцираме улиците в ромската махала с препарат на хлорна основа - преди две седмици, добави той.
От РЗИ декларират, че всички заболели са приети в болница и са дадени рекомендации на семействат,а къдеот има заболели. Не е работа на РЗИ да дезинфекцира в ромската махала – чиновници на общината би трябвало да го сторят, е коментарът на здравната работа. Сигурен съм, че дезинфекцията в детските градини и учебните заведения е на равнище, отвърна Гуджаров.
Днес, 23 ноември, ще има съвещание на общински и държавни институции, с цел да решат рецесията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР