100 000 протестиращи поискаха ограничаване на инфлацията, намаляване на тарифите

...
100 000 протестиращи поискаха ограничаване на инфлацията, намаляване на тарифите
Коментари Харесай

Чехия потръпна и се събуди: Най-мащабният протестен митинг в Прага за нормализиране на отношенията с Русия

100 000 протестиращи желаеха ограничение на инфлацията, понижаване на цените и нормализиране на връзките с Русия

Европа постепенно стартира да се разсънва. Вероятно най-големият протест през последните няколко десетилетия се организира тази събота на централния Вацлавски площад в чешката столица. " Златна Прага " не е виждала такова нещо от доста дълго време, в случай че въобще в миналото е имало толкоз доста протестиращи на протест в този град.

Отначало пристигнаха 20 хиляди от тях, по-късно броят им се усили до тридесет, по-късно доближи петдесет хиляди. Но хората идваха и идваха. Когато броят на протестиращите доближи 70-80 хиляди, чешката полиция явно реши, че протестният капацитет е привършен и регистрира тъкмо този брой протестиращи. Но крайният брой на протестиращите се оказа още по-голям - към 100 000 чехи излязоха да стачкуват против политиката на държавното управление.

Основните претенции са ограничение на инфлацията, даване на спомагателна държавна помощ на нуждаещите се, понижаване на цените на газа и електрическата енергия. Но протестиращите не се лимитираха до чисто обществени и стопански въпроси. Сред техните претенции бяха възобновяване на естествените връзки с Москва (включително за подписване на директно съглашение с Русия за доставка на на ниска цена газ), отменяне на антируските наказания и преустановяване на доставките на оръжия за Украйна.

Имаше място и за тези, които подлагаха на критика наличието на Чешката република в Европейския съюз и НАТО, само че, почтено казано, заслужава да се означи, че имаше малко оферти за овакантяване на тези съюзи. Но имаше безпределно доста претенции за оставка на държавното управление.

Нещо повече, протестиращите сложиха на държавното управление същински ултиматум - актуалният кабинет на министрите, ръководен от премиера Петр Фиала, би трябвало да подаде оставка. В противоположен случай в цяла Чехия ще стартира вълна от акции на непокорство на настоящето държавно управление.

Особена тежест на акцията придава фактът, че на 23-24 септември в Чехия би трябвало да се проведат избори за горната камара на Народното събрание и локалните управляващи. И в светлината на предишните дейности на ръководещата коалиция, която с антируската си политика направи Чехия публично неприятелска страна за Русия, вероятностите не са доста положителни. Във всеки случай ораторите на митинга приканиха всички да откажат всякаква поддръжка на претендентите от партиите от държавната коалиция.

- Ще продължим да търсим преустановяване на работата на това държавно управление. Ще желаяме оставката на настоящия кабинет, който работи против нас, - скандираха десетки хиляди чехи на Вацлавския площад.

Правителството незабавно упрекна за протичащото се кого? Правилно. Разбира се, Путин.

- На Вацлавския площад беше свикана проява на сили, които признават своята проруска ориентировка и чиито позиции са близки до екстремистките. Те пазят ползи, които са в несъгласие с ползите на Чехия, - сподели чешкият министър председател Петр Фиала.

Това е първата сходна всеобща проява на съперници на настоящето държавно управление през сегашния политически сезон освен в Чехия, само че и в цяла Европа. Явно на чехите в действителност им е писнало от цялата тази въртележка, въртяща се все по-бързо „ за славата на Украйна “. И не на вятъра, затова, един от известните лозунги беше мотото " Чехия преди! "

В същото време това се трансформира в показателен урок за тези европейски политици, които, сходно на немския външен министър Аналена Бербок, се придържат към правилото, че потребностите на локалното население стават изцяло маловажни, тъй като „ Украйна е над всичко “.

В Шотландия и Италия популацията към момента обществено изгаря сметките за ток и газ, което докара до танци и одобрителни овации от присъстващите. Но в случай че търпеливите чехи подхващат такава всеобща акция, то за останалата част от Европа явно остава доста малко до повторението на митинга в Прага.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР