100 000 подписа могат да сложат край на опашките по

...
100 000 подписа могат да сложат край на опашките по
Коментари Харесай

Андрей Новаков с петиция срещу опашките от камиони по границите

100 000 подписа могат да сложат завършек на опашките по границите. Внасям петиция в Екологичен потенциал с гледище за европейски норматив от 1 минута време за инспекция на камион по вътрешни за Европейски Съюз граници. Всеки пълновръстен българин може да се подпише. Това разгласи евродепутатът Андрей Новаков.

Може да свалите и попълните бланката, по-късно я сканирайте  и изпратете на, на персонално известие във фейсбук или по пощальон до Благоевград, пл. „ Христо Ботев “ 2. Петицията ще бъде годна и единствено с един автограф. " Време е обаче 100 000 българи да действаме като един ", съобщи още той.

Ежедневно стотици камиони, техните водачи и транспортираните товари са блокирани на някои от вътрешноевропейските граници заради извънредно дългото време за очакване и закъснения, свързани с инспекции и надзор на тежкотоварните коли.

В избрани случаи скупчването визира погранични обитаеми места и оказва директно негативно въздействие върху качеството и чистотата на въздуха, покачва шума и замърсяването на околната среда, утежнява здравето на европейските жители, усилва риска от пътно-транспортни катастрофи и поврежда пътната инфраструктура, която не е пригодена за тази активност на тежкотоварния трафик. В допълнение, основават се усложнения за придвижването и неудобства на жителите и гостите на обитаемоте места. Затрудняват се и бизнес дейностите вследствие на нарушавания график на доставките на товари. Такъв е казусът от лятото на 2022г. за региона на град Русе (България) и град Гюргево (Румъния).

Подобни образци оказват негативно влияние и върху действието на вътрешния пазар на Европейски Съюз, попречват
напредването сред държавите-членки, компрометират здравето и изискванията на труд на водачите на товарни транспортни средства.

Решението на гореизложените проблеми би трябвало да стартира с въвеждането на общоевропейски норматив от приблизително 1 минута за обработка на тежкотоварни коли на вътрешноевропейските граници, както и надлежното му съблюдаване, което включва и наказания при редовно несъблюдение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР