100 000 лв. са нужни, за да светне отново тунелът

...
100 000 лв. са нужни, за да светне отново тунелът
Коментари Харесай

Шести ден няма осветление в тунела Железница. Трябват 100 000 лв., за да светне отново

100 000 лева са нужни, с цел да светне още веднъж тунелът на Е-79 сред Благоевград и Симитли, който е неосветен от 29 юли. Причината за мрака в тунела по най-натоварената пътна артерия в страната е разрушен и ограбен трафопост, съобщи БГНЕС. Кражбата е установена сутринта в петък-29 юли. Крадците, разфасовали трансформатора, който е напрегнат от 20 kV, са били експерти.
Първо са разрушили вратата на трафопоста и изключили зареждането, след което са издърпали пред него трансформатора, който е на колелца. От трансформатора е свален бакъра, след което той към този момент е негоден. Трафопостът е благосъстоятелност на АПИ, респективно на Областно пътно управление-Благоевград. Намира се на черен път вдясно от южния вход на тунела. Непосредствено до трафопоста има табан, завършен от изкопаните при пробиването тунелите на Автомагистрала „ Струма “ фракции.

За ремонта на трафопоста са нужни 100 000 лева, за което е направено искане за разпределяне от АПИ на нужните средства. Докато стане това, към този момент шести ден тунелът е без осветяване. Още на идващия ден-30 юли в тунела стана ПТП, при което пострадаха двама души от Румъния.
Причината за злополуката е внезапно понижаване на скоростта поради нахлуване през светлата част на деня в тунела, в който постоянно стават верижни произшествия. При случая предходната събота казусът бе, че с изключение на Е-79, изцяло се затапиха краят на Автомагистрала „ Струма “ край Благоевград, както и обходният път около тунела.

А с цел да светне още веднъж тунелът край с. Железница е нужно благоволението на назначеното през вчерашния ден служебно държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР