100 000 лева за директор на болница, която получава средства

...
100 000 лева за директор на болница, която получава средства
Коментари Харесай

Проблемите на здравеопазването ни - хем видими, хем да не говорим само за лошото

100 000 лв. за шеф на болница, която получава средства от НЗОК – ето това е порочно съгласно нас. Това разгласи специалистът на КТ Подкрепа Ваня Григорова, пояснявайки, че става въпрос за софийска частна болница. Тя разясни, че за случая е говорено на срещата сред медицинските сестри и премиера Бойко Борисов в Министерския съвет в понеделник, 16 декември и че въпросният случай е изключение.
Всички знаем, че най-тежките случаи отиват в огромните държавни лечебни заведения – поради това споделяме, че държавни пари не би трябвало да отиват в частните лечебни заведения. Ако си по-добър, докажи го, е тезата на Григорова. Тя е безапелационна, че изкривяванията са прекалено много и източването на системата се случва по хиляди способи.
Съмнявам се, незабавно отвърна някогашният шеф на " Пирогов " Спас Спасков пред Нова телевизия и разгласи това за проблем на притежателя на болничното заведение, не на обществото, в случай че е истина. Според него, не трябвало да приказваме, че единствено неприятни неща се случват, давайки образец по какъв начин продължителността на живота в България се покачва.
Спасков изрази подозрение и, че протестиращите медицински сестри работили мощно прочувствено и дърпали чергата към себе си. " Когато приказваме за заплащане в " Спешната помощ ", то не може да бъде съобразено с броя прегледи ", сподели обаче някогашният шеф на " Пирогов ". " Нека кажем, че има лекари, които получават по 800 лв. заплата ", добави и Григорова, само че подсети по какъв начин при старта на митингите на медицинските сестри лекари споделили за какво трябвало техните заплати да се изравнят с тези на сестрите и по какъв начин като протестирали учителите, медицинските сестри питали за своите заплати.
Големите профсъюзи не взеха отношение в тази ситуация, акцентира Спасков, съгласно който " огромният синдикат прави баланс ". А Ваня Григорова изясни, че КТ " Подкрепа " стачкува поради нощния труд и единствено в случай че там са били изпълнени настояванията, е щяло да се качат заплатите на медицинските сестри с 200 лв. и че КНСБ още преди 2 години е предписание митинг за заплатите на медицинските сестри. Същевременно тя поддържа новия профсъюз на медицинските сестри (Синдикат на медицинските специалисти) и похвали медицинските сестри, излезли да се борят с лицата и имената си.
Същевременно Спасков съобщи, че частни осигурителни фондове може да не подписват контракти с лечебни заведения, които оферират скандални такси - да вземем за пример за образование по какъв начин да не паднеш от леглото. " Недостигът на средства в лечебните заведения най-вероятно наложи въвеждането на такива такси ", призна някогашният шеф на " Пирогов ". " Тези злоупотреби са известни от години – вие ги знаете, аз ги знам, прокуратурата не може да ги хване ", акцентира Григорова и добави по какъв начин по-късно се оказва, че броят на болничните се повишава, работодатели и държавно управление търсят по какъв начин да се отърват да заплащат и се завърта циничен кръг. Не може да се дефинира заплатата съгласно броя заболели, заключи специалистът на КТ " Подкрепа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР