100 000 лева са нужни за осветлението на Железница.Тунелът потъна

...
100 000 лева са нужни за осветлението на Железница.Тунелът потъна
Коментари Харесай

100 000 лева са нужни за осветлението на Железница

100 000 лв. са нужни за осветлението на " Железница ".

Тунелът потъна в мрак от 29 юли. Причината за мрака в тунела по най-натоварената пътна артерия в страната е разрушен и ограбен трафопост, съобщи БГНЕС. Кражбата е установена сутринта в петък-29 юли. Крадците, разфасовали трансформатора, който е напрегнат от 20 kV, са били експерти.

Първо са разрушили вратата на трафопоста и изключили зареждането, след което са издърпали пред него трансформатора, който е на колелца. От трансформатора е свален бакъра, след което той към този момент е негоден. Трафопостът е благосъстоятелност на АПИ, респективно Областно пътно управление-Благоевград. Намира са на черен път вдясно от южния вход на тунела. Непосредствено до трафопоста има табан, завършен от изкопаните при пробиването тунелите на Автомагистрала „ Струма “ фракции.

За ремонта на трафопоста са нужни 100 000 лева, за което е направено искане за разпределяне от АПИ на нужните средства. Докато стане това, към този момент шести ден тунелът е без осветяване. Още на идващия ден-30 юли в тунела стана ПТП, при което пострадаха двама души от Румъния.

Причината за злополуката е внезапно понижаване на скоростта поради нахлуване през светлата част на деня в тунела, в който постоянно стават верижни произшествия. При случая предходната събота казусът бе, че с изключение на Е-79, изцяло се затапиха краят на Автомагистрала „ Струма “ край Благоевград, както и обходния път около тунела.

А с цел да светне още веднъж тунела край с. Железница е нужно благоволението на назначеното през вчерашния ден служебно държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР