10 зрелостници от Професионална гимназия по машиностроене в Пловдив получиха

...
10 зрелостници от Професионална гимназия по машиностроене в Пловдив получиха
Коментари Харесай

60 абитуриенти придобиха сертификат за работа в индустриална зона Тракия

10 зрелостници от Професионална гимназия по машиностроене в Пловдив получиха през вчерашния ден документ за сполучливо приключен курс по пневматика, електро-пневматика, пневматични задвижвания и датчици в пневматичните системи. Същият документ ще бъде връчен още на 50 зрелостника от СУ Св. Св. Кирил и Методий – с. Калековец, ПГ по селско стопанство - с. Белозем и ПГ по хранителни технологии и техника – гр. Пловдив. Всички те бяха обучавани 2 години по план " Достъп до софтуерно съвременна просветителна среда “, който се реализира от екипа на " Тракия ЕДУ “ към Тракия икономическа зона /ТИЗ/ с финансовата поддръжка на Фондация " Америка за България “. Учениците организираха доктрина и процедура в Центъра за професионално образование " Тракия “ към ТИЗ, уникален, разположен и обслужващ бизнеса в индустриална зона. 

" Колеги машиностроители, уникалността и иновативността на плана, в който участвахте е освен, че вие се обучавахте в съвременна база с роботи, само че и че академични преподаватели от Университета по хранителни технологии – Пловдив /УХТ/ водиха часове в междинното обучение “. Така инж. Кирил Саксанов, шеф на гимназията по машиностроене, охарактеризира малко завършилия курс пред присъстващите на тържественото събитие. 

" Проектът даде опция на младежите от 4 учебни заведения да придобият спомагателни познания. Вие получавате документи, които имат тежест, скъпи са, в случай че в този момент решите да започнете работа в заводите в ТИЗ. Сертификатите са идентични с тези, които издаваме на чиновници на предприятия, защото център " Тракия “ служи и за подготовка и преквалификация на фрагментите “, акцентира доцент доктор инж. Таня Титова, шеф на " Тракия ЕДУ “ и декан на Техническия факултет на УХТ.

В удостоверение на думите и шефът на " Клъстер Тракия икономическа зона “ Катя Стайкова уточни, че искащите могат да подадат своите автобиографии на специфичен имейл, а по-късно тя ще препрати получените документи на компаниите в ТИЗ. Абитуриентът Петко Желязков счита, че с добитите нови познания и умения, завършващите са подготвени за действителното произвеждане.

Надя Захариева - програмен шеф, " Бизнес, предприемачество и технологии “ на Фондация " Америка за България “ подчерта, че с цел да бъде сполучлива България, " това може да стане със мощна стопанска система, а тя има потребност от вас “.

Фондация " Америка за България “ по самодейност на екипа на " Тракия ЕДУ “ към ТИЗ финансира тази година и нов план - " Включване на промишлеността в образователния развой на професионалните гимназии в Тракия икономическа зона “.

Част от предоставеното съоръжение от " Шнайдер Електрик “ по този план разгледаха първокурсниците и гостите на тържеството в Професионалната гимназия по машиностроене.

" Надграждаме съществуващите сега технологии, които се употребяват за образование на учениците “, изясни инж. Ясен Янев от компанията. Според него по този начин подрастващите се допират до промишлеността. Той описа и своята вдъхновяваща история – по какъв начин стартира след междинното си обучение да работи в " Шнайдер Електрик “ като елементарен оператор-монтажник, преквалифицира се и продължава като настройчик. Докато работи приключва УХТ, става инженер и сега е управител поддръжка в сертифицирания за smart factory цех.

Още една компания от Тракия икономическа зона е включена в плана. " BTL Индъстрийз “, един от водещите международни производители и търговци на здравна техника, дава съоръжение на Професионална гимназия по Битова техника-Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР