10 заведения в зимните курорти ще бъдат запечатани за един

...
10 заведения в зимните курорти ще бъдат запечатани за един
Коментари Харесай

НАП запечатва заведения в Банско, Разлог, Добринище и Баня - не издават касови бележки

10 заведения в зимните курорти ще бъдат запечатани за един месец, оповестяват от Националната организация по приходите.

Причината е, че при осъществени инспекции инспекторите от приходното ведомство са открили редица нарушаване не издават касови бележки или документите за продажба не дават отговор на условията.



Проверени са били над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти в Банско, Разлог, Добринище, Баня, Семково, Боровец, Пампорово, Чепеларе, Девин и Смолян. В рамките на контролната акция, осъществена през м. април, данъчните инспектори са направили така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те са се легитимирали и в продължение на няколко дни са участвали в заведението или хотела. Така фискалните контрольори са наблюдавали постъпленията, след което са ги сравнили с продажбите в предишни интервали. В инспекциите се е присъединил и така наречен „ скришен клиент “, посредством който несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби.

На 10 от нарушителите е наложена административна мярка „ запечатване на обект “ за период до 1 месец, а останалите ще бъдат глобени с санкция. Сред откритите нарушавания са и разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата.

П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР