10 януари 1997 г. е датата, която можем да наречем

...
10 януари 1997 г. е датата, която можем да наречем
Коментари Харесай

СДС: 10 януари 1997 г. е датата, на която се случи закъснялата българска Нежна революция

10 януари 1997 година е датата, която можем да назовем закъснялата българска " нежна гражданска война ". На този ден жителите окупираха Народното събрание, построиха барикади и блокираха  цялата страна, тъй като не можеха повече да устоят на невижданата  икономическа, финансова и политическа рецесия, до която ни докара ръководството на кабинета " Виденов ", излъчен от Българска социалистическа партия. Това се споделя в декларация на Съюз на демократичните сили, публикувана до медиите.

Недоволството беше толкоз всеобщо и мощно, че за първи път от началото на прехода, някогашните комунисти, прикрити като социалисти, същински се уплашиха, че ги чака несъстоялото се отмъщение. 

След рухването на Берлинската стена, за разлика от другите страни от Източния блок, България не направи решителната крачка да скъса вечно с комунистическото минало, с неговата върхушка и наказателен уред. Не стартира с належащите промени, тъй като позволи социалистите да ръководят шест от седемте години, в интервала от 10-ти ноември 1989 година до януари 1997 година Това докара  до най-масовите и до през днешния ден цивилен митинги от 10 януари, които завихриха, въпреки и с огромно забавяне, по този начин нужните действителни промени и събития за разграждането на тоталитарната страна. 

След цялостната победа на Съюз на демократичните сили на изборите през април 1997 година и сформиране на държавното управление на ОДС, страната ни най-накрая стартира да върви решително и целеустремено към НАТО и Европейския съюз, към свободния свят и неговите полезности и цели. 

10 януари ще остане като паметна дата в най-новата ни история, която би трябвало да припомня и на днешната политическа класа поговорката: " Пази се от гнева на търпеливия! "  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР