10-то юбилейно издание събра близо 500 таланта от 13 страни

...
10-то юбилейно издание събра близо 500 таланта от 13 страни
Коментари Харесай

Във Венеция беше закрит Международният младежки фестивал "Орфей в Италия"

10-то юбилейно издание събра близо 500 гения от 13 страни в Европа

Събитието се провежда от българския артцентър " Кърнолски " и се организира под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Това е едно от най-големите български музикални събития проведени оттатък границата на страната ни и за това съгласно президентската институция е значимо да бъде насърчавано развиването на сходен жанр събития. Във финалната вечер участваха най-хубавите реализатори и танцови сформира от цяла Европа.

Гран при за най-хубаво показване в границите на фестивала за първи път получиха представителите на две танцови обединения - едната от Украйна, другата от Полша. Младите актьори избраха да покажат, че изкуството може да сплотява освен разнообразни култури, само че даже и балета с националните танци със специфичен пърформанс в сърцето на Лидо Ди Йезело, Венеция.

Най-добрите реализатори в състезанието " Орфей в Италия " получиха ваучери за присъединяване в други влиятелни фестивали. По време на фестивала бяха извършени и чувания за влиятелния италиански конкурс " Сан Ремо ", в който за първа година се позволява и присъединяване на чужденци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР