10-то юбилейно издание на турнира по олимпийско таекуондо Рамус София

...
10-то юбилейно издание на турнира по олимпийско таекуондо Рамус София
Коментари Харесай

Над 1000 участници от 10 държави идват за юбилейния турнир „Рамус София Оупън“

10-то юбилейно издание на шампионата по олимпийско таекуондо „ Рамус София оупън “ и тази година провокира голям интернационален интерес. На 18 март столичната „ Асикс Арена “ ще посрещне в еднодневната конкуренция над 1000 участника от близо 100 клуба от над 10 страни.

„ Щастлив съм, че стигнахме до тук – 10-то юбилейно издание на шампионата. Това съревнование се наложи като един от най-силните шампионати освен на Балканите, освен в Европа, само че и в света. За 10 години през този шампионат са минали най-големите имена в международното таекуондо. Разбира се в него участваха и доста деца, които по този начин се възпламениха по този спорт “, показа уредникът на шампионата Димитър Михайлов, който е и вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо.

„ Това ще бъде един динамичен ден, тъй като надпреварата ще се организира единствено в събота, на 10 игрални полета. Ще работим с компанията, която доставя оборудването за международните шампионати и олимпийските игри, т. е. във връзка с оборудването ще имаме най-високото допустимо качество, което е на пазара. Другата компания, която съм заел е тази, която обезпечава излъчванията онлайн и видеоповторенията на европейските шампионати. Ще има живо лъчение на всяко поле. Така всички почитатели на спорта ще могат да следят конкуренцията онлайн, в случай че нямат опция да участват в залата. Аз ги поканвам да дойдат и да участват на този състезателен празник, входа ще е свободен за всички. Постарали сме се да имаме най-хубавите условия за всички състезатели, треньори, съдии и ръководители на делегациите “, добави президентът на Търговска колегия „ Рамус “.

Турнирът „ Рамус София оупън “ съответствува с провеждането на един от най-големите шампионати „ Белгия оупън “. Това е повода националните ни състезатели при мъжете и дамите да не вземат присъединяване в него. „ Не е добре, че Рамус София оупън съответствува с Белгия оупън, който може би се организира към този момент от 40 години и е с висок сан тази година. Мъжете и дамите ни ще са съсредоточени там. Но при нас чакам доста сериозна конкуренция при юношите и при кадетите, тъй като ще вземат участие най-хубавите състезатели в света в тези възрасти. Аз имам вяра, че това е методът да разпространяваме нашия спорт. Това е методът да развиваме всеобщ спорт, от които да излязат бъдещите първенци “, приключи Димитър Михайлов.

Официалното разкриване на 10-то юбилейно издание на „ Рамус София оупън “ е в събота (18 март) от 13.00 часа в " Асикс Арена ". На церемонията са поканени да участват всички някогашни министри на младежта и спорта, които през годините са подкрепили конкуренцията. Покана е отправена и към настоящия длъжностен министър Весела Лечева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР