10% от щата на МВР е незает - това стана

...
10% от щата на МВР е незает - това стана
Коментари Харесай

10% от щата на МВР е незает

10% от щата на Министерство на вътрешните работи е безработен - това стана ясно след запитване на народния представител от Българска социалистическа партия Стефан Бурджев към вътрешния министър Валентин Радев на парламентарния надзор през днешния ден. 

Неговият въпрос беше има ли и какъв брой са незаетите щатни бройки в Министерство на вътрешните работи и по какъв начин са разпределени по дирекции. 

Вакантните места в силовото ведомство са 4766 към 31 януари 2018-та година, съобщи министър Валентин Радев. 

Причината за незаетите места, съгласно вътрешния министър, са неналичието на пари за заплати. Въпреки това, през 2017-та наклонността е увеличаваща се численост на служителите на реда в дирекциите. 

Към 25 януари 2017-та в основните дирекции на Министерство на вътрешните работи чиновниците са били 14,747, а в края на годината - 17 275. 

При регионалните дирекции също има увеличение - при започване на предходната година чиновниците са били 22 524, а в края - с малко над 80 повече. 

Стефан Бурджев изрази терзание, че поради неправилната политика на Министерство на вътрешните работи и ръководството на ГЕРБ последните съвсем 10 години, вътрешното министерство е неефективно, а поради това страдат най-много дребните обитаеми места. " Нескопосана дългогодишна политика ", даде оценка Бурджев на Радев. 

" Да ви припомня, че в нашата политическа стратегия, е записано, че би трябвало да назначим не по-малко от 1000 души. Точното число е 1342 ", сподели Радев. Относно политическата оценка от Бурджев, вътрешният министър сподели: " Всички сме отговорни за това положение, Министерство на вътрешните работи прави каквото може. Депутатите гласоподават средствата за Министерство на вътрешните работи, оценките са ваши ", приключи Радев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР