10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете,

...
10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете,
Коментари Харесай

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете

10 неща в кухнята, от които би трябвало да се отървете, показват експерти. Нямате място в кухнята? Това не е причина да купувате различен долап: доста по-лесно е да се отървете от ненужните неща, които основават неразбория в кухнята. Ние ви споделяме от кое място да започнете.

Ще се изненадате, само че главната причина за бъркотията в кухнята не е неналичието на място за предпазване, а спомагателни неща, които безусловно задръстват кухненското пространство. Неизползваните готварски книги и уреди, спомагателните ножове и чаши, безполезните магнити и найлонови торбички основават чувство за хаос и вършат кухнята непрактична. Предлагаме да сложите завършек на това и да се отървете от ненужните неща в кухнята: нашият елементарен лист ще ви помогне.

10 неща в кухнята, от които би трябвало да се отървете

Неизползвани контейнери

Ползите от пластмасовите контейнери мъчно могат да бъдат подценени, само че това не значи, че би трябвало да има доста от тях. Два или три контейнера с разнообразни размери ще ви бъдат задоволителни. Преценете сами: контейнерите заемат доста място и не ги употребявате доста постоянно. Ето за какво, е по-добре да се отървете от спомагателните комплекти.

Допълнителни чаши

Колекцията от чаши също заема безпричинно доста място на рафтовете на кухненския долап. Освободете го за нещо друго, оставяйки единствено обичаните си чаши. В същото време, въобще не е належащо да ги криете в килера: можете да ги поставите на отворени лавици, тъй че красивите чаши постоянно да са налице.

Ненужни движимости в чекмеджето

Дръжте в кухнята единствено нещата, от които се нуждаете. Отървете се от претрупаните в чекмеджето остарели пликове и сосове, останали от вечери за бързо хранене. Също по този начин не се нуждаете от сбирката от буркани: оставете няколко буркана с разнообразни размери и вкарайте останалите в работа – да вземем за пример, направете от тях готини свещници или вази за цветя.

Стари гъби за миене на съдове

Гъбите за миене на съдове са главен източник на микроби в кухнята. Те би трябвало да се сменят постоянно, в противоположен случай миенето на съдове рискува да се обезсмисли. За да запазите гъбата суха и чиста допустимо най-дълго, я закрепете с кламер след приложимост. Можете също по този начин да затоплите гъбата за една минута в микровълновата – няма да има и диря от неприятна миризма и микроби.

Найлонови торбички

Много от нас имат обособена кутия в кухнята за найлоновите торбички от супермаркета. Зарежете ги в интерес на платнена чанта: тя заема доста по-малко място и не вреди на околната среда. Освен това такава чанта може да вземете със себе си в магазина: тя не се раздира и побира доста артикули. И с цел да не забравите чантата, до момента в който отивате до супермаркета, приберете я в багажника на колата.

Застояли памучни кърпи

Памучните кърпи, които има в съвсем всяка кухня, е най-добре да се заменят с хартиени салфетки за еднократна приложимост. Факт е, че кърпите бързо стават неизползваеми: те би трябвало да се перат най-малко един път седмично, в противоположен случай получават неприятна миризма, от която е мъчно да се отървете. Хартиените салфетки за еднократна приложимост са по-евтини и се оправят с бъркотията също толкоз добре, колкото и памучните кърпи.

Ненужна техника

Домакинските уреди в кухнята са от първостепенно значение, само че това не значи, че би трябвало да претрупват пространството. Например, тези, които рядко готвят, могат да се оправят с стилен ледник, на половина по-малък от елементарния, като го конфигурират на невисок долап или вграден в стената. А тези, които в никакъв случай не употребяват фурната, могат да си купят единствено котлон, а пространството под него да употребяват за предпазване на кухненски принадлежности.

Допълнителни кухненски ножове

Както знаете, в никакъв случай няма доста принадлежности, само че е по-добре да се откажете от огромен комплект кухненски ножове. Такива комплекти не са евтини и даже известните готвачи не употребяват всеки нож в комплекта, ограничавайки се единствено до три или пет ножа. Следователно, няма смисъл да купувате такива комплекти даже за изискано гурме.

Неизползвани готварски книги

С появяването на джаджите готварските книги и списанията не наподобяват толкоз потребни, колкото бяха преди. Разбира се, ужасно е да имате книга с предписания от известни готвачи, само че единствено в случай че в действителност я употребявате. Ако корицата с името на Джейми Оливър или Гордън Рамзи просто радва окото ви, тогава е по-добре да дадете тази книга на някой, който ще откри почтена приложимост за нея, и да освободите място на рафта за нещо друго.

Хиляди дребни неща в хладилника

Експертът по разчистване Мери Кондо споделя, че всичко в къщата би трябвало да бъде потребно или прелестно. Ненужните движимости би трябвало да бъдат изхвърлени. Това се отнася за бележки, висящи на хладилника и ненужни магнити. В последна сметка, е по-удобно да запазите телефонния номер на услугата за доставка на пица на телефона си, множеството магнити надали ще служат като прелестен спомен от почивка. Освен това хилядите дребни неща върху хладилника основават чувство за хаос.

 10 неща в кухнята, от които би трябвало да се отървете

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР